Bíróság elé állítják a francia elnök magánéletét leleplező fotóst

Büntetőbíróság elé kell állnia annak a lesifotósnak, aki azt a fotósorozatot készítette, amellyel a Closer című francia bulvár hetilap januárban leleplezte, hogy Julie Gayet színésznőnek viszonya van Francois Hollande francia elnökkel.

 

A Párizs közeli Nanterre ügyészségének szombati közlése szerint Sébastien Valiela paprazzi egyik barátját, és a lap két vezetőjét is bíróság elé állítják.

A per tárgyát az a fotó képezi, amelyet a leleplezés után egy héttel, január 17-i számában közölt a lap, s amelyen a színésznő gépkocsija vezetése közben látható. Ez ügyben Gayet tett feljelentést a magánélet intimitásának megsértése miatt.

Az ügy tárgyalása július 1-jén lesz a nanterre-i büntetőbíróságon.

Robert Gelli ügyész szerint több jel is arra utal, többek között Julie Gayet tanúvallomása, hogy a fotót nem a lesifotós, hanem a sógora, Laurent Viers készítette. Neki, Carmine Pernának, a Closert kiadó Mondadori Magazines France igazgatójának és Laurence Pieau-nak, a bulvárlap szerkesztőségi vezetőjének magánélet intimitásának megsértése miatt kell a bíróság elé állnia.

A lap vezetőinek azért kell felelniük, mert felhasználtak egy, a színésznő engedélye nélkül magánterületen (a gépkocsi Franciaországban annak számít) készült fotót.

Laurent Viers-t emellett hamisítással, Sébastien Valiela lesifotóst pedig hamisításban való bűnrészességgel is vádolják, miután a rendőrség a sógoránál tartott házkutatás során egy olyan hamis újságíró igazolványt talált, amely megegyezett Sébastien Valiela igazolványával.

Az elvált, két gyermekes Julie Gayet, aki soha nem volt hajlandó a magánéletéről nyilatkozni, valóságos jogi ellenhadjáratot indított a Closer ellen, amióta megírták, hogy állítólag két éve viszonya van Hollande-dal.

A lapot március 27-én a magánélet megsértése miatt 15 ezer eurós (4,6 millió forintos) kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság, amiért januárban egy fotókkal illusztrált összeállításban leleplezte, hogy az elnök rendszeresen látogatta a színésznőt egy bérlakásban, amely alig 100 méterre található az elnöki hivataltól.

Az államfő alig két héttel a cikk megjelenését követően, január 25-én bejelentette, hogy különvált Valérie Trierweilertől, a Paris Match 48 éves újságírónőjétől, akivel hivatalosan 2007 óta élt együtt. Azóta Hollande nyilvánosan mindig egyedül jelent meg, s nem ismeretes, hogy jelenleg milyen viszonyban áll Julie Gayet-val.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.