Érzékenyítő iskolaprogram Budaörsön az Ifjúsági Klubban (fotógalériával)

A galéria megtekintéséhez kattintson a képekre!
Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet!

(Budaörs, 2014. április 08. – Budaörsi Infó) Ma kezdődött az érzékenyítő iskolaprogram az Ifjúsági Klubban. A  BULÁKE (Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete) három napon keresztül a budaörsi iskolák harmadikosainak mutatják meg, hogy milyen a látássérültek hétköznapjai. 

 

Az érzékenyítő program négy állomásból állt. Egy rövid eligazítás után az iskolások négy csoportban próbálhatták ki az érzékeiket. Először a Braille-írást, majd a fehér bot használatát. Ezután a hangokkal ismerkedtek meg, majd pedig az utolsó állomás egy teljesen lesötétített szoba volt, ahol különböző feladatok várták őket. Ételeket kellett felismerniük, és sötétben szemetet szedni. A kicsik érdeklődve álltak helyt a próbákon.

„Az érzékenyítő iskolaprogramunk elsősorban általános iskolások számára van kifejlesztve (természetesen több korosztályra adaptálható a program), hogy megmutassuk a résztvevőknek, hogy a látássérültek nem különleges emberek, hanem ugyanolyanok, mint bárki más.” – mondta el a Budaörsi Infónak Jenei András, a BULAKE alelnöke.

 

bulake_iskola_program_erzekenyito_nap11

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.