Rendhagyó kampányrendezvénnyel zár a Jobbik Budaörsön

(Budaörs – 2014. március 25., Budaörsi Infó) Császárné Kollár Tímea a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselő-jelöltje a napokban a Budaörsi Infó szerkesztőségének vendége volt, és arról beszélt nekünk, hogy mi az oka annak, hogy a lakossági fórumaikon egyre kevesebben vesznek részt, és hogy milyen áprilisi programot szerveznek Budaörsön.

 

Múlt héten kedden Balczó Zoltán az Országgyűlés elnöke és Császárné Kollár Tímea képviselő-jelölt lakossági fórumot tartott Budaörsön a Városi Ifjúsági Klubban. A program azonban nem volt teltházas, és többnyire idősebbek vettek rajta részt.

Császárné Kollár Tímeát arról kérdeztük, hogy ennek vajon mi lehet az oka?

Én azt látom, hogy országosan is egyre kevesebben vannak a fórumainkon, amitől én egyáltalán nem vagyok elkeseredve, hisz innen látjuk, hogy milyen nagy párt lettünk. Ami logikátlanul hangzik, de nem az, mert már el lehet minket máshogy is érni.

A 2006-os, 2010-es választásokon a Jobbikról nem nagyon lehetett tudni semmit sem, a lakossági fórumokon lehetett meghallgatni a párt véleményét és programját leginkább. Ott egy-egy érdeklődő, szimpatizáns feltehette a kérdéseit, személyesen megismerkedhetett velünk.

Azzal hogy parlamenti képviseletünk van már négy éve, a parlamenti közvetítésekből is tájékozódni lehet, valamint- ha nem is olyan arányban, ahogy szeretnénk -, de az országos médiában is megjelenik a Jobbik Magyarországért Mozgalom véleménye, programja, világlátása. Az Internet is ad nekünk egy nagyon fontos megjelenési lehetőséget. A programunk teljesen nyilvános, bárki hozzáférhet. A többi pártnak nincsen igazán programja, az Összefogás vagy kormányváltás pártjai (ahogy éppen hívják magukat) csak egy nyolcpontos programot adtak ki, a Fidesz pedig közölte, hogy nekik az a programjuk ami eddig is volt, azt folytatják, amit eddig is csináltak.

Mi viszont egy 108 oldalas programmal jelentünk meg, ami egyébként nem 108 oldal, mert például a környezet és természetvédelmi rész másfél oldal terjedelmű, de a háttéranyaga önmagában 300 oldalnyi. Ebben a kabinetben dolgozik egyébként Premecz Enikő is, aki a budaörsi képviselő-testület munkáját küldős bizottsági tagként segíti a Jobbik képviseletében.

Ebből az összefoglalóból megtudhatják, hogy mit szeretnénk. Mi ezt leírjuk magunkról, nem árulunk zsákbamacskát.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mi lesz a következő budaörsi kampányrendezvény, amit a közeljövőben terveznek?

Április 1-jén egy rendhagyó estet szeretnénk tartani. Ezen a rendezvényen Csajághy György zenetörténész fog arról előadást tartani, hogy milyen rokoni kapcsolatok fedezhetők fel a népzenei kincsünk alapján, tárogatón is játszani fog. Az estét Hegedűs Loránt lelkész úr előadása zárja majd, valamint néptánccal is várjuk a kedves érdeklődőket.

Ez nem kimondottan politikai rendezvény lesz, hanem arról is szól majd, hogy milyen a magyarság, milyenek vagyunk mi kelet és nyugat között. Mert mi egyszerre vagyunk keletek és nyugatiak, amit nagyon jól ki tudnánk használni, ezzel nagyon jól lehetne ebben a világban érvényesülni. Mi azt látjuk, hogy valaki vagy keletre vagy nyugatra néz, és elhelyezni saját magát sem tudja. Amennyiben egy nagypolitikával foglalkozó ember önmaga nem képes elhelyezni magyarságát a világban, egyszerre az ősiséget és a kereszténységet, a keleti és a nyugati értékrendet, akkor a nemzetet sem fogja tudni jól képviselni.

Aki szeretné meghallgatni a magyarság múltját, jelenét és jövőjét a zene és a hit nyelvén, azt várjuk szeretettel 2014. április 1-jén kedden 19 órától a Jókai Mór Művelődési Házban.

 

Hamarosan az országgyűlési választáson résztvevő több képviselő-jelölt is megszólal választási interjú-sorozatunkban.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.