A barátság fája Budaörsön – Alkotóműhely a Városházán (képgalériával)

A galéria megtekintéséhez kattintson a képekre!
Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet!

(Budaörs, 2014. február 26. – Budaörsi Infó) Aki ma betért a Városházára egy hangulatos alkotóműhelyt talált, ahol még a város polgármestere, Wittinghoff Tamás is eszközt ragadott, és megformázta Budaörs rettenthetetlen oroszlánját. Bretzfeld és Budaörs közötti testvérvárosi kapcsolat 25 éves évfordulójára kreatív ajándékkal készül városunk: mozaikokból és kerámia dombormű részletekből készít ajándék műalkotást. Az alkotóműhelyen porcelán dombormű részletek felhasználásával születik meg a közös munka, amelyet 2014 májusában ad át Budaörs a bretzfeldieknek.  Az alkotóműhely művészeti vezetői Rátonyi Kinga és Neil Wolstenholme. 

 

A Budaörsi Infónak Géczy-Gaál Szilvia a Polgármesteri Kabinet kulturális ügyintézője elmondta, hogy az alkotás, amit készítenek, egy fát fog ábrázolni, amelynek egyik felét a budaörsiek készítik, a másik felét pedig a bretzfeldiek, amikor majd Budaörsre látogatnak.

bretzfeld_fa5

„A jubileumi ünnepség két részből fog állni. Az egyik felét 2014. május 8–11-ig tartjuk Budaörsön, a másik felét pedig május 22-étől 25-éig Bretzfeldben. Sokat gondolkodtunk azon, hogy mi legyen az az ajándék, ami méltóképen képviseli a várost és szimbolizálja mindazt, ami az elmúlt 25 évben a két város és polgárai között volt. Arra jutottunk, hogy egy közösségi műalkotást hozunk létre, így mindenki alkothat valamit, aki ebben a 25 évben aktívan részt vett.

bretzfeld_fa

 

Az általunk készített fa jelképezi majd azt, hogy ennek a kapcsolatnak a múltja valahonnan mélyről, régről gyökerezik, van jelene és lesz jövője is. Sok levele van, tehát sokan vesznek benne részt. Az alkotás másik részét, pedig akkor készítjük el, amikor eljönnek hozzánk a bretzfeldiek májusban a Budaörs Fesztiválra. Amit ők itt alkotnak, azt tartjuk meg magunknak, és a Városházán fogjuk majd kiállítani. A fa másik felét pedig Bretzfeldbe visszük.”

A fa elkészítésének első lépéseit ma megtettük. Megformálódtak a levelek, csigák, pillangók és virágok. Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere egy oroszlán elkészítésével járult hozzá a „barátság fához”.

A fa létrejöttének következő fázisáról is hamarosan beszámolunk Önöknek.

 

bretzfeld_fa17

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

  1. […] vendégeink már lázasan készítették a „barátság fájának” másik felét, amiről korábbi cikkünkben már […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.