A héten érkeznek a választási értesítők – Pest megye 2-es választókerületének indulói

A hét első felében minden magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár megkapja választási értesítőjét – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn. Közöljük a Pest megye 2-es választókerület indulóinak listáját.

 

Az NVI közleményében az olvasható, hogy a Magyar Posta (amely a kézbesítéssel van megbízva) szombat délelőtt kapta meg a 8,1 millió utolsó választási értesítő utolsó darabjait az ANY Biztonsági Nyomdától. A választási iroda felhívta a figyelmet arra, hogy a választópolgár az állandó lakóhelye szerinti helyi választási irodához (helyi jegyző) fordulhat, ha nem kap értesítőt, és akkor is, ha esetleg elveszíti.

Az NVI egy hete kezdte meg a névre szóló küldemények postázását, ezekben az országgyűlési választás kitűzéséről és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Az értesítőket a február 7-ei névjegyzéki állapotnak megfelelően nyomtatták ki.

Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak az érintett nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza. A korábbi évektől eltérően az értesítő – a visszaélések elkerülése érdekében – nem tartalmazza a választópolgár személyi azonosítóját.

A választópolgárok az értesítőn szereplő adataikkal ajánlhatnak érvényesen képviselőjelöltet.

Az értesítő tartalmazza a szavazás helyét, idejét és azt is, hogy a választópolgár melyik választókerületben, településen gyakorolhatja választójogát. Ennek azért van most jelentősége, mert átalakították a választókerületi határokat, így sokan nem a korábbi, hanem másik választókerület jelöltjeire szavazhatnak.

Emellett a 2010-es voksoláshoz képest (amikor csaknem 11 ezer szavazókör állt a választók rendelkezésére) az idén már csak 10 382 szavazókör lesz, vagyis sokan lesznek olyanok, akik nem a megszokott szavazókörükben voksolhatnak.

A korábbi választások alkalmával az értesítővel együtt postázták az ajánlószelvényeket is, a választási eljárásról szóló, tavaly elfogadott törvény azonban megváltoztatta az ajánlások rendszerét. Ennek értelmében ajánlószelvény helyett ajánlóíveken kell a jelölteknek az induláshoz szükséges támogató aláírásokat összegyűjteniük.

Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az április 6-ai választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt.

 

 

Pest megye 2-es választókerület indulói a 2014-es országgyűlési választáson

 

1. Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz-KDNP)
2. Dr. Szabóné Müller Timea Nóra (MSZP-Együtt)
3. Dr. Szél Bernadett (LMP)
4. Császárné Kollár Tímea Annamária (Jobbik)
5. Kósa Sándor (Szociáldemokraták)
6. Varga Tamás (A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt)
7. Dr. Torgyik Pál (Független Kisgazdapárt)
8. Anyalai Béla (Magyarországi Cigány Párt)
9. Keller László (Független jelölt)
10. Geiling Ervin (Nemzeti Érdekekért Párt)
11. Dr. Kapiller Zoltán István (Összefogás Párt)
12. Németh Ádám László (Aquila Párt)
13. Balla Marianna Éva (Elégedetlenek Pártja)
14. Papp Zoltán (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt)
15. Törökné Dzsaja Erzsébet Ildikó (Együtt 2014 Párt)
16. Marton Gergő (Seres Mária Szövetségesei)
17. Vidos Dániel (Kalózpárt)
18. Varga József (Magyar Keresztény Szociális Unió)
19. Nagy Károly (Új Magyarország Párt)
20. Nándori Csaba Gyula ((Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt)
21. Mór István (Magyar Gazdaság Párt)
22. Pintérné Fodor Mária (Magyarországi Szociáldemokrata Párt)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.