Megszökött egy védett farkas a veresegyházi medveotthonból

Megszökött egy rozsdás színű nőstény farkas a veresegyházi medveotthon kifutójából péntek délután, a fokozottan védett állat megtalálásához a lakosság segítségét kérik – közölte a Fehérkereszt Állatvédő Liga kuratóriumi elnöke, a farkasprogram koordinátora szombaton az MTI-vel.

 

Szilágyi István tájékoztatása szerint a farkast előző nap szállították Szegedről a veresegyházi medveotthonba, s a társainak is fenntartott speciális kifutóból a villanypásztoron átmászva szökött meg. Ilyesmire még sohasem volt példa – magyarázta az állatvédő, aki szerint a 4 éves, 30-35 kilogramm súlyú, rozsdás színű állat Budapest vonzáskörzetében kóborolhat.

A kuratóriumi elnök felhívta a figyelmet arra, hogy egy emberhez szokott, annak közelségét kereső, nagyon barátságos, fokozottan védett európai farkasfajtáról van szó, s kérte: ha valaki látja, semmiképp ne nyúljon hozzá, ne bántsa.

“Ha vicsorog, s görnyedten behúzza a farkát, az nem az agresszió, hanem a megadás jele” – magyarázta Szilágyi István.

Közlése szerint takarmányt lehet adni az állatnak, de senki ne kísérelje befogni, illetve semmiképp se bántsa, inkább azonnal hívja a medveotthon vezetőjét, Kuli Bálintot, vagy tárcsázza a 112-őt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.