A FIM Turing Világbajnokság ezüstérmesei Budaörsön

(Budaörs – 2013. november 25., Budaörsi Infó) 2013. novemberében a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat Osteuropa-Inst./GER-Büro Budapest/ HUN oklevelet adott át Dr.-Petúr L. Krasznai és MSc. Ágnes – K. Bernáth részére, a FIM Turing Világbajnokságon szerzett ezüstérmükért amelyet a 125 köbcentiméteres kategóriában szereztek. 

 

 

Szerkesztőségünk vendége volt Dr.-Petúr L. Krasznai az ezüstérmes csapat egyik tagja, akivel a versenyről beszélgettünk.

petur_krasznai

Dr. Krasznai a Budaörsi Infónak elmondta, hogy Budaörsről indultak a szlovák csapat tagjaiént a versenyen, és 1356 km-t tettek meg 125 köbcentiméteres motorjukkal. Az indulás előtt a motorkerékpárt Varga János Budaörs plébánosa áldotta meg.

AgfaPhoto

A verseny célállomása Franciaországban Épernayben volt. Az eszmei célja pedig a közlekedés biztonságának elmélyítése. 

“A 125 köbcentis motorral 70-80-al lehet közlekedni, ezért ez olyan motorozás, ahol van idő visszanézni, így a vezetőnek van ideje megvédeni magát a többi közlekedőtől. A versenyben nagyon fontos, hogy szabályszerűen közlekedjünk, és épségben megérkezzünk a célunkhoz. Nem a száguldozásról szól ez a verseny, hanem arról, hogy áthaladva különböző országokon megismerkedjünk a környezetünkkel.”

A FIM Turing Világbajnokságon kemény harc folyik az első helyért, bár pénzjutalom nem jár az első helyezettnek, csupán egy állami elismerés, de ez nagyon fontos a résztvevők számára.

fim_turing_vb1

Ebben az évben az első helyezett a spanyol csapat lett az első, a szlovák a második a harmadik helyen pedig Németország csapata végzett.

A következő verseny előreláthatólag 2014. júniusában lesz Finnországban. Reméljük, hogy akkor már akár magyar csapatban induló versenyzők eredményeiről is beszámolhatunk.

fim_turing_vb2

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.