Két autóipari kiállítás nyílik a Hungexpón

Két autóipari kiállítás is nyílik a jövő héten a Hungexpón: a vásárváros területén november 7. és 9. között egy időben tartják a már hagyományos Autótechnika járműjavító és -fenntartóipari kiállítást, valamint az idén először megrendezendő Automotive Hungary-t – közölte a rendezvényt szervező Hungexpo sajtóirodája az MTI-vel hétfőn.

 

 

Mindkét kiállítás egy belépőjeggyel, vagy a Hungexpo honlapján történő előzetes regisztrációval ingyenesen látogatható.
A tájékoztatás szerint a Jövőnk az autó! mottóval megrendezésre kerülő Automotive Hungary kiállítás a teljes hazai autóipari, beszállítói és a hozzá kapcsolódó fejlesztői, valamint oktatási szféra számára kínál bemutatkozási lehetőséget. A rendezvény a Hungexpo új fejlesztésű kiállítása, amelyet egyik szakmai partnere, a Mérnökök a Járműves Műszaki Felsőoktatásért (MJMF) egyesület ötletéből, szakmai partnereikkel közösen fejlesztettek ki.
A közlemény idézi Siklósi Csabát, a Hungexpo Zrt. kereskedelmi igazgatóját, aki elmondta: a térségben nincs hasonló szakmai fórum, ez is jelzi, hogy Magyarország vezető szerepet játszik a térség járműiparában. A rendezvényt a kormány is támogatja, fővédnöke Szijjártó Péter a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. Szakmai partnerek az MJMF mellett a MAJOSZ (Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Egyesülete) és az MGSZ (Magyar Gépjárműipari Szövetség)
A kiállítást szakmai konferenciák kísérik, és az MGSZ tagvállalatai is a legmagasabb szinten képviseltetik magukat már a nyitó napon. Előadást tartanak majd az Audi, a Mercedes, az Opel és a Suzuki első számú vezetői, a kiállító cégek standjai betekintést nyújtanak a legfrissebb kutatásokba, ipari eljárásokba.
Az Automotive Hungary kiállításra a MAJOSZ beszállítói fórumot szervezett, amelyre több mint 400-an jelentkeztek. A kiállításon első alkalommal rendezik meg a járműfejlesztők országos konferenciáját, és az oktatási intézmények is részt vesznek a karrier nap rendezvényein.
A már hagyományos Autótechnika kiállításon a járműfenntartó, diagnosztikai és garázsipar legújabb technikai eredményeit láthatja a közönség – közölte a Hungexpo.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.