Az utolsó kör – Végleg bezár a Budapesti Vidámpark

Rikkancsok hirdették Budapesten, hogy “Továbbmenet nincs!” A 175 éves Vidámpark végleg bezárja kapuit szeptember 30-án

 

 

 

A bezárásig az intézmény nyitvatartási rendje éjszakai programokkal bővült. Ami újdonság, hogy a körhinta csarnokban a park múltját bemutató kiállítással lepték meg az oda látogatókat. A vidámparkól egy képeskönyv is készült, ami a kiállításon megvásárolható.

Árendás Éva, az intézmény szóvivője az MTI-nek elmondta: még nem zárult le a park játékainak értékesítésére kiírt pályázat, így nem lehet tudni, hogy azoknak mi lesz a sorsuk. Kiemelte azonban, hogy a főváros “egy csomagban” szeretné értékesíteni a játékokat oly módon, hogy a “vidámparki potenciál” esetleg a főváros más pontjára kerülhessen át.

Azonban egy-két játék megmarad az eredeti helyén. A lovas hinta, barlangvasút, hullámvasút, a céllövölde hátsó falrésze és a dodgem tetőszerkezte.

A szóvivő elmondta: arról, hogy a helyszínen maradó játékok továbbra is üzemelni fognak-e vagy csak kiállítási tárgyként lehet majd őket megtekinteni, a Budapesti Vidámparknak nem áll módjában információt közölni. A műemlék játékok jövőbeni üzemeltetésének részleteiről a Fővárosi Állat- és Növénykert tud részletes tájékoztatást adni. Az átadás-átvételről az egyeztetés a Fővárosi Állat- és Növénykerttel folyamatos.

Sokak számára a vidámpark a múltjuk egy kis darabját jelenti. Ez a 175 év alatt rengetegen megfordultak ezen a helyen. Most mégis végleg bezárja kapuit. Az ok sajnos a kihasználatlanság. A vidámpark látogatottsága az elmúlt 20 évben rohamosan csökkent. Már nem éri meg fent tartani.

Mindenkinek azt javaslom, hogy aki tud, még menjen el utoljára, és élje át még egyszer a gyerek korát, vagy mutassa meg gyermekének, hogy milyen is egy igazi vidámparkos multaság.

(Budaörsi Infó)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.