Román-magyar – Sima vereség Bukarestben, távolodik a pótselejtező

A magyar labdarúgó-válogatott kilátástalan játékkal rendkívül sima, 3-0-s vereséget szenvedett péntek este Bukarestben a románok vendégeként világbajnoki selejtezőmérkőzésen. Ezzel távolabb került a pótselejtezőt érő második hely megszerzésétől.

 

 

 

Vb-selejtező, D csoport:

Románia-Magyarország 3-0 (2-0)
——————————
Bukarest, Nemzeti Stadion, 41 405 néző, v.: Alberto Undiano Mallenco (spanyol)
gólszerzők: Marica (2.), Pintilii (31.), Tanase (88.)
sárga lap: Bourceanu (50.), illetve Korcsmár (14.), Lipták (45.), Vanczák (61.)
Románia:
———
Cirpian Tatarusanu – Alexandru Matel, Nicolai Dorin Goian, Vlad Chiriches, Razvan Rat – Alexandru Bourceanu, Mihai Doru Pintilii – Gabriel Torje (Cristian Tanase, 58.), Bogdan Stancu, Alexandru Maxim (Adrian Popa, 64.) – Ciprian Marica (Ovidiu Hoban, 79.)

Magyarország:
——————-
Bogdán Ádám – Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Lipták Zoltán, Kádár Tamás – Koman Vladimir (Szabics Imre, 85.), Korcsmár Zsolt (Hajnal Tamás, 34.), Varga József (Lovrencsics Gergő, 68.), Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám, Böde Dániel

I. félidő:

2. perc: Guzmics óriásit hibázott, utolsó emberként Maricához passzolt, a klub nélküli támadó így egy az egyben vezethette Bogdánra a labdát, és könnyedén passzolt a kapu bal oldalába (1-0).

31. perc: Koman labdavesztését követően lendületből indulhattak a románok, Marica kapott egy indítást, a 16-oshoz érve visszakészítette a labdát Pintiliinek, ő pedig elképesztően nagy gólt lőtt a bal felső sarokba. A labda a felső kapufát érintve vágódott a hálóba (2-0).

II. félidő:
88. perc: Tanase lépett be a 16-oson belülre, majd kilőtte a jobb alsó sarkot (3-0).

A magyar szurkolók “ki nem ugrál, büdös román” rigmussal, illetve “cigányozással” hergelték magukat a rendkívül fontos összecsapásra, de a házigazdák oldaláról sem maradt el a válasz, “kifelé, kifelé, a magyarokkal az országból kifelé” hangzott a legtöbbször. A kölcsönös tisztelet hiányzott, a románok elképesztő füttykoncertet adtak a magyar himnusz alatt, válaszul a vendég drukkerek háttal állva tüntettek a román himnusz közben.

Szinte el sem kezdődött a mérkőzés, amikor a románok már vezettek, igaz, Marica góljához Guzmics elképesztő hibája is kellett. Ettől megzavarodott a magyar csapat, de ezt a románok egy darabig nem használták ki. Bő negyed órának kellett eltelnie ahhoz, hogy Egervári Sándor együttese rendezze sorait, de a találkozót így is  a hazaiak irányították, volt, hogy egy percig passzolgatták körbe a magyar játékosokat.

A 31. percben egy távoli bombából növelték előnyüket a románok, a hazai ultrák – akik a kapujuk mögött helyezkedtek el – ennek már nem igazán örülhettek, a rendőrség ugyanis kiszorította őket a szektorukból.

Egervári Sándor nem várhatott a változtatással, védekező középpályását, Korcsmárt irányítóra, Hajnalra cserélte.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a románok kedvükre adogattak, nem erőltették a támadásokat. A magyarok ritmustalanul futballoztak, a párharcok jelentős részéből vesztesen kerültek ki. A 68. percben Stancu dönthette volna végleg el a három pont sorsát, egyedül vezethette Bogdánra a labdát, de a magyar kapus óriási bravúrral hárított. Néhány pillanattal később ismét csak rajta múlt, hogy nem született meg a házigazdák harmadik gólja.

A magyar csapat a hajrára sem tudott kellőképpen felpörögni, ráadásul Tanase is betalált, így a vendégek kilátástalan játékkal, sima vereséget szenvedtek.

“Sajnos nem tudtuk megvalósítani, amire készültünk – kezdte gyorsértékelését Egervári Sándor szövetségi kapitány. – Nyilván ehhez kellett egy nagyon korai, súlyos egyéni hibából kapott gól. A román válogatott ma este a játék minden tekintetében felülmúlt minket.”

“Ami a célunk volt, azt elértük, ezzel a győzelemmel megnőttek az esélyeink a második hely megszerzésére – jelentette ki a román szakvezető, Victor Piturca. – A mérkőzés nagyon jól sikerült, nem akarok dicsekedni, de ez az eredmény magáért beszél, szinte tökéletesen játszottunk. Ugyanakkor még nem örülhetek maradéktalanul, hiszen a törökök elleni meccs hátravan. Úgy gondolom, azt a találkozót is meg fogjuk nyerni, és akkor meglesz a második hely.”

A románok a győzelmükkel megelőzték a magyarokat, s a második helyre léptek előre a D csoportban. Egervári Sándor együttese – amelynek hátránya így két pont a románokkal szemben – kedden az észt csapatot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott több mint 32 éve nyeretlen a románok ellen, ráadásul idegenben csaknem ötven éve nem tudott győzni.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.