Művészeti programok, kiállítások, workshopok a Szigeten

Kiállítások, cirkuszszínház és művészeti workshopok is várják az érdeklődőket augusztus 7. és 11. között a Sziget Fesztiválon.

 

 

Az idei rendezvényre is kitelepülnek egyes kiállítóhelyek, és különböző programokkal szórakoztatják a látogatókat a múzeumi negyedben. Az Aquincumi Múzeum antik szörnyekkel és mitológiai élőképekkel, az Iparművészeti Múzeum kreatív foglalkozásokkal, a Petőfi Irodalmi Múzeum versírással és kvízjátékokkal várja az érdeklődőket. A Közlekedési Múzeum sátránál a józanok is átélhetik az alkohol okozta hatásokat egy speciális szemüveg segítségével, a Kresz Géza Mentőmúzeumban az elsősegélynyújtás szabályaival ismerkedhetnek meg a látogatók – szerepel a fesztivál honlapján.

A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria közös sátrában kézműves és kreatív alkotóműhely, a Magyar Nemzeti Múzeum, valamint a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum sátrainál játékok, fejtörők és fényképezkedés várja a közönséget. A Mobilis Győr – A Felfedezések Háza interaktív kísérleti bemutatókkal, a kArton és a Magyar Képregény Szövetség kiállítással és képregény rajzolással készül, a budaörsi Városi Régészeti Múzeum és Árpád-kori Régészeti Park jurtájában a nomád élet használati tárgyait, fegyvereit és hangszereit tekinthetik meg a látogatók.

Zalka Imre vándorfotográfus a helyszínen készít üveglemezre felvételeket az 1860-as évek kollódiumos technikájának alkalmazásával, a Mai Manó Ház a  Folyamatos Jelen című kiállítás- és katalógussorozatának képeiből mutat be válogatást. A Bajor Gizi Szinészmúzeum Gobbi Hilda születésének 100. évfordulója alkalmából a legendás színművész alakját idézi fel, a debreceni MODEM Ország Lili festőművész életművére hívja fel a figyelmet.

Az idei fesztiválon is jelen lesz az Agora: a nemzetközi képzőművészeti találkozó és workshopok célja, hogy különböző képzőművészeti technikák és irányzatok bemutatásával üzeneteket közvetítsenek a közönség felé. A Hello Wood összművészeti tábor építész és dizájner résztvevői idén a Step closer! mottó jegyében dolgoztak együtt a szakma nagyjaival. A Szigetre látogatók így az eddigieknél is monumentálisabb installációkkal találkozhatnak: a tavaly debütált Colosseum négyszeres méretet ölt, belendül az akár 70 embert is elbíró óriáshinta és látható lesz a Tornádó-installáció.

A rendezvény programjait színesíti a holland Le Cirque du Platzak cirkuszszínház műsora, a zenészekből és artistákból álló csapat előadásában extrém karakterek próbálnak megszökni a szürke valóságból. A WAMP designvásár lila faházaiban több mint húsz alkotó termékei várják az érdeklődőket és egy vadonatúj, kifejezetten erre az alkalomra összeállított kollekcióval is készülnek.

A fesztiválra költözik az Óbudai KönyvMegálló is. Az ingyenesen használható, éjjel-nappal nyitva álló könyvszekrényből bárki kiveheti a neki tetsző olvasmányt, amelyet az ott elhelyezett babzsákokon elolvashat. A kínálatot az Óbudai Platán Könyvtár folyamatosan frissíti.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.