Magyar Nagydíj – Egyik legfontosabb sikerét ünnepelte Hamilton

Pályafutása egyik legfontosabb győzelmének tartja Lewis Hamilton a Magyar Nagydíjon elért vasárnapi sikerét.

 

 

A győztes Lewis Hamilton, a Mercedes csapat brit versenyzője és csapattársai a Forma-1-es Magyar Nagydíj után a mogyoródi Hungaroringen 2013. július 28-án

A brit pilóta a verseny után elmondta, az teszi számára különlegessé pályafutása negyedik hungaroringi elsőségét, hogy a Mercedes színeiben most nyert futamot először.

“Nagyszerű hétvégét zártunk, meglepett a pole pozíció, de aztán a futamon is jó volt a sebességünk” – nyilatkozta.

“Az egyik legnehezebb hétvégémen vagyok túl, örülök a győzelemnek” – tette hozzá.

A második helyet Kimi Räikkönen óriási csatában szerezte meg a listavezető Sebastian Vettellel szemben, s ugyan a német többször nagyon közel került hozzá, a finn pilóta utóbb jelezte: ő nem aggódott az utolsó körökben.

A győztes Lewis Hamilton, a Mercedes csapat brit versenyzője (k), a második helyezett Kimi Räikkönen, a Lotus csapat finn versenyzője (b) és a harmadik helyezett Sebastian Vettel, a Red Bull csapat német versenyzője (j)

“Tudtam, hogy a gumik jó állapotban vannak, ezért úgy éreztem, nincs esélye megelőzni” – mondta Vettel támadásairól Räikkönen.

“Az utolsó szektorban ráadásul nagyon gyors tudtam lenni, így egy pillanatra sem kételkedtem abban, hogy megtartom a második helyet” – tette hozzá.

A vasárnapi futam után a finn versenyző a pontversenyben feljött Vettel mögé, akinek így is jelentős, 38 pontos az előnye.

“Az autó egész hétvégén jó volt, nem sok hiányzott a sikerhez, ezzel együtt örülhetek a harmadik helynek” – értékelt biztos előnyének tudatában a Redd Bull háromszoros világbajnoka.

“Sajnos nem voltunk elég gyorsak az egyenesekben ahhoz, hogy nyomás alá helyezzük az ellenfeleinket. Ráadásul többször nagy forgalomba kerültem, ezen a pályán pedig nagyon nehéz előzni, így e miatt is sok időt veszítettem” – mondta a verseny után Sebastian Vettel.

A győztes Lewis Hamilton, a Mercedes csapat brit versenyzője a célban a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2013. július 28-án.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.