Nyolcvan tonna gumicukrot vontak ki a forgalomból Pest megyében

Nyolcvan tonna lejárt és átdátumozott minőség-megőrzési idejű gumicukrot vontak ki a forgalomból a Pest megyei élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrök – tájékoztatta a Pest Megyei Kormányhivatal kedden az MTI-t.

 

 

A 400 ezer zacskónyi gumicukor nagy hányadának immár hét éve lejárt a szavatossága, ezért az élelmiszerbiztonságért felelős hatóság feljelentést tett a rendőrségen nagy mennyiségű, rossz minőségű termék forgalmazása miatt – közölte a kormányhivatal.

Tarnai Richárd, a kormányhivatal vezetője tájékoztatása szerint az ellenőrök közérdekű bejelentés alapján egy Pest megyei raktárépületben bukkantak a 149 raklapnyi édességre.

A gumicukrot egy svájci vállalkozás tárolta be a raktárépületbe, és gyanúsan alacsony áron kínálta 2014-es szavatossági megjelöléssel az interneten.

Az intézkedésnek köszönhetően a rossz minőségű termékből egyáltalán nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba, ugyanis a dokumentumok alapján a Magyarországra behozott gumicukor mennyisége megegyezett a raktárban talált édesség mennyiségével – közölte a kormányhivatal.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.