Rablót keres a rendőrség!

Keressük azt a 38 éves román állampolgárságú férfit, aki az autópályán rabolt ki egy hazafelé utazó családot. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a sértett feleségével utazott hazafelé az M1-M7 autópálya Pest megyei szakaszán 2013. június 30-án 7 óra körüli időben, amikor a mögötte haladó személygépkocsi sofőrje a távolsági fényszóró használatával többször jelzett nekik.  A 25 éves svájci állampolgárságú sértett félrehúzódott és kiszállt a gépkocsiból. A rájuk villogó, másik autóból is kiszállt egy férfi, aki rögtön térdre borult és előadta, hogy családjával haza szeretne jutni, de nincs elég pénzük benzinre, és 20 Euróért könyörgött. A sértett megsajnálta és a pénztárcájából kivette a kért összeget, de ekkor az elkövető kést rántott és azt a sértett derekához nyomva még több pénzt követelt. A fenyegetés hatására a sértett átadott még 300 svájci frankot, valamint 100 eurót. A gyanúsított ezután Budapest irányába hajtott el autójával.

A bejelentést követően a budaörsi rendőrök megkezdték az adatgyűjtést, valamint a tanúk kihallgatását. Ez alapján beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Szokus Felix 38 éves román-kanadai állampolgárságú férfit, aki egy sötét színű metál fényezésű BMW 525i típusú, német rendszámmal ellátott személygépkocsit használt a bűncselekmény elkövetésekor. A rendszám BLA-7095. A rendőrség Szokus Felix és az általa használt személygépkocsi körözését is elrendelte.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Szokus Felix jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Budaörsi Rendőrkapitányságot a 06-23/505-400 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13), továbbá a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.