Mesterházy: a kormány nem törődik a saját nemzetével

A kormány nem törődik az emberekkel, a különböző társadalmi csoportok problémáival, ezért az ilyen kormány a nemzete ellen cselekszik – jelentette ki Mesterházy Attila az MSZP politikai nagygyűlésén szombaton Nyíregyházán.

 

 

A Bem József Általános Iskola sportcsarnokát zsúfolásig megtöltő – a szervezőktől kapott tájékoztatás szerint több mint 1500 – szimpatizáns előtt megtartott beszédében az MSZP elnöke arról beszélt: Magyarország jelenlegi vezetése nem foglalkozik “négymillió ember nyomorával” és kilátástalanságával, az éhező gyerekekkel, a külföldön munkavállalók tömegével, a kis- és középvállalkozások rossz helyzetével és a nyugdíjasok mindennapi megélhetési gondjaival.

Az ilyen kormány, amely nem törődik saját népével, az a nemzete ellen cselekszik, ezt hívják “igazi hazaárulásnak” – fogalmazott Mesterházy Attila.

A sportcsarnok lelátóján és a küzdőtér székein helyet foglaló közönség a nagygyűlés kezdetén vastapssal fogadta a terem közepén elhelyezett emelvényre lépő ellenzéki pártvezetőt. Mesterházy Attila – utalva a fojtogató melegre és a nagygyűlés hangulatát megalapozó zenei fellépőkre – “forró hangulatúnak” nevezte a gyűlést, majd arra kérte a jelenlévőket, hogy egyperces néma felállással emlékezzenek Horn Gyula korábbi szocialista miniszterelnökre.

A pártelnök szerint a Horn Gyula által már korábban megvalósított feladatokat kell most is teljesítenie az ellenzéki pártnak, azaz az 1990-hez hasonlóan újjá kell szervezni az MSZP-t, amelynek aztán le kell váltania a kormányt és kormányzó erővé kell válnia, csakúgy, mint 1994-ben.

Mesterházy Attila azt mondta: ma az ország tele van igazságtalansággal, a felmérések szerint nőtt a szegénység, egyre több ember küzd megélhetési problémákkal. A kormány csak szavakban segít a nőkön és a nyugdíjasokon, “lenézi és megalázza” a munkavállalókat, ellehetetleníti a középvállalkozókat – sorolta az MSZP elnöke, majd utalva a trafikügyre, a földtörvényre kijelentette, hogy “a kormány mindenkitől mindent elvesz”. Az ellenzéki vezető szavait taps kísérte.

“Úgy fogalmaznék (…), ez egy maffiakormány, amely szabad prédának tekinti a gazdaságot és hűbérbirtoknak az országot” – mondta Mesterházy Attila, majd hozzátette: “Orbán Viktor rendszere megosztja és meglopja a magyar embereket, ezért ennek a kormánynak mennie kell.” A szocialista pártelnök kijelentései ismét tapsot váltottak ki a közönségből.

Az MSZP vezetője beszédének második felében arról szólt, hogy a szocialista párt “szabad és igazságos Magyarországban gondolkodik”, ahol napi szinten megélhető a biztonság, és az emberek napról napra jobban élhetnek. A párt programja – folytatta – öt pillére, a gyermekekre, a nőkre, a munkavállalókra, a kis- és középvállalkozásokra, valamint az idősekre és a nyugdíjasokra támaszkodik.

Az MSZP igazságot fog szolgáltatni a trafikosoknak, a gazdáknak és a kisembereknek, akik a nap mint nap a hátukon viszik az országot – rögzítette a pártelnök. Mesterházy a párt 2014-es hatalomra jutása esetén a gyerekeknek jobb egészségügyi ellátást, az oktatás fejlesztését, a nőknek a férfiakkal egyenlő bért, a rugalmas foglalkoztatási formák támogatását és a családon belüli erőszakkal szembeni zéró toleranciát ígérte. A munkavállalókkal kapcsolatban új és családbarát munkahelyek teremtését, a vállalkozásoknak piachoz jutást és a támogatások növelését, valamint a nyugdíjak értékállóságát említette az MSZP elnöke.

A Fidesz kommunikációjára hivatkozva Mesterházy kijelentette: “én adót akarok emelni…”, majd a beálló pillanatnyi csöndben hozzátette, hogy az adóemelést a gazdagokra értette.

Beszédének végén Mesterházy Attila a 2014-es választáson való megjelenésre és a szavazásra buzdította a jelenlévőket, majd kijelentette, hogy “ezt a kormányt el fogjuk zavarni”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.