A magyar Chan Wu bajnokság és Kínai Kulturális Napok megnyitója Budaörsön

(Budaörs – 2013. június 2., Budaörsi Infó) Szombat délelőtt a Budaörsi Sportcsarnokban elkezdődött a X. Chan Wu Magyar Bajnokság. A rendezvényt dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár nyitotta meg, aki mint magánember is elhivatottan népszerűsíti a Kung Fu-t, mivel ő maga is már több, mint 20 éve űzi ezt a sportot. (Az államtitkár interjút adott lapunknak, amit itt olvashatnak.)

 

 

 

 

Az esemény egyben a Kínai Kulturális Napoknak is a kezdete volt, ami két hétig fog városunkban tartani nagyon sok ingyenes rendezvénnyel, kiállításokkal.

A megnyitón Czene István alpolgármester mellett, részt vett többek között Guo Xiaguang, a Kínai Nagykövetség kulturális attaséja és Qu Lei, a Kínai-Európai Együttműködés Egyesület elnöke is.

Az ünnepséget követően lebonyolították a Shaolin kung fu versenyeket, továbbá Wushu, Taiji és Sanda versenyszámok is szerepeltek a programban.

A verseny végeztével, a díjak átadása után egy látványos, távol-keleti koreográfiájú előadást tekinthettek meg az érdeklődők, melynek üzenete  a test és a lélek elválaszthatatlansága volt, és az, hogy a tudás megszerzése nem csak hatalommal, hanem kötelességgel is jár.

Budaörsieknek a rendezvények ingyenesek!

dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár

 

Versenyzők

 

Shaolin kung-fu show

Show

Taiko dob koncert

(Budaörsi Infó, Erdős Krisztián)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.