Május 31-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarországért versenyre

Meghosszabbított határidővel, május 31-ig várják az önkormányzatok jelentkezését a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyre falu, illetve város kategóriában a www.viragosmagyarorszag.hu honlapon.

 

 

A mozgalom célja egyebek mellett a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a településen élők összefogásának ösztönzése, a környezettudatos gondolkodás erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

A verseny fődíjasa képviselheti Magyarországot a 2014. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe). Tavaly Százhalombatta és Lövő indult az európai versenyen, mindketten ezüst fokozatot elérve. Ebben az évben Hévíz és Csopak készül az európai megmérettetésre, a nemzetközi zsűri július elején keresi fel a két települést – közölte a versenyt kiíró Magyar Turizmus Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A Virágos Magyarországért verseny a Magyar Turizmus Zrt., a minisztériumok, az Országgyűlés több bizottsága és számos civil szervezet összefogásában valósul meg. Orbán Viktor miniszterelnök két település részére ajánlott fel díjat – olvasható a Magyar Turizmus Zrt. közleményében.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.