Elhunyt Szalai Annamária, az NMHH elnöke

Hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács elnöke – tájékoztatta az NMHH pénteken az MTI-t.

 

 

Szalai Annamáriát 2010. augusztus 11-i hatállyal kilenc évre nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök az NMHH elnöki posztjára; majd ugyanabban az évben október 11-én ő lett a Médiatanács elnöke.

Szalai Annamária 1961. szeptember 16-án született Zalaegerszegen. 1982-ben a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán tanítói, 1990-ben az ELTE BTK-n népművelői, majd 1998-ban a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szakán szakközgazda diplomát szerzett.

1982-1984 között a zalaegerszegi Ady Endre Általános iskolában tanított, 1984-1985 között a Zalai Hírlapnál újságíró, 1985-1997-ig a Zala Megyei Moziüzemi Vállalatnál, majd jogutódjánál filmforgalmazó, filmiroda-vezető volt. 1995 és 1997 között a Mozisok Országos Szövetségének elnöki tisztét is betöltötte.

1997-2002-ig a zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem igazgatójaként dolgozott. 1996-tól a Magyar Mozgókép Közalapítvány szakkollégiumi elnöke, 1997-től a Zala Art Alapítvány kuratóriumi tagja.

1991-ben belépett a Fideszbe. 1993-2003 között a párt Zala megyei választmányának elnöke, 2003-2004-ben a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Országos Választmányának alelnöke volt.

1994-1998 között Zalaegerszegen önkormányzati képviselő, 1998-2002 között a Zala Megyei Közgyűlés tagja volt.

1998-2004 között országgyűlési képviselőként tevékenykedett, a Fidesz Zala megyei területi listáján jutott be a parlamentbe, ahol a külügyi, a kulturális és sajtó, a nemzetbiztonsági, az informatikai és távközlési, valamint a társadalmi szervezetek bizottságának munkájában vett részt. 2004 tavaszán ORTT-taggá választása miatt képviselői mandátumáról lemondott.

2002-től a Kodolányi János Főiskola kommunikáció tanszékén óraadóként, 2003-tól adjunktusként dolgozott.

2004. április 1-jétől az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tagja volt.

 

 

A kormány és a parlamenti pártok is részvétüket fejezték ki

A kormány, a Fidesz-frakció, a KDNP, az MSZP és a Jobbik is részvétét fejezte ki Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács elnöke halála miatt.

Az NMHH pénteken tájékoztatta az MTI-t arról, hogy Szalai Annamária hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt. Szalai Annamáriát 2010. augusztus 11-ei hatállyal kilenc évre nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök az NMHH elnöki posztjára; majd ugyanabban az évben október 11-én ő lett a médiatanács elnöke.

A Kormányzati Információs Központ közleménye szerint a kormány mély megrendüléssel értesült Szalai Annamária haláláról és együttérzését fejezi ki családjának. Mint írták, Szalai Annamária türelemmel és méltósággal viselte hosszan tartó, súlyos betegségét, munkáját az utolsó pillanatig kifogástalan szakmai színvonalon látta el.

“Magyarország kormánya köszöni áldozatos munkáját, amelyet tanárként, országgyűlési képviselőként, ORTT-tagként és a Médiatanács elnökeként végzett. Szalai Annamária élete mindvégig a magyar emberek szolgálatában telt. Halálával fájó veszteség érte Magyarországot” – áll a közleményben.

A Fidesz-frakció azt írta, mély fájdalommal búcsúznak Szalai Annamáriától, tisztelettel adóznak élete és munkája előtt. A közleményben felidézik, hogy Szalai Annamária 1991 óta volt a Fidesz tagja, 10 éven át a Zala megyei választmány elnökeként, majd az országos választmány alelnökeként tevékenykedett,
1998 és 2004 között pedig fideszes parlamenti képviselő volt, aki hazáját alázattal és kiemelkedő szakmai tudásával szolgálta.

A Kereszténydemokrata Néppárt azt írta, mély fájdalommal értesültek az NMHH és a Médiatanács elnökének haláláról, és osztoznak Szalai Annamária családtagjainak fájdalmában.

Az MSZP nevében Mesterházy Attila, pártelnök fejezte ki részvétét Szalai Annamária családjának és hozzátartozóinak.

A Jobbik őszinte részvétét és együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak, Szalai Annamária barátainak, tisztelőinek – írta közleményében Pörzse Sándor jobbikos országgyűlési képviselő, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának tagja.

 

 

Koltay: szeretettel őrizzük meg szívünkben az NMHH elnökét

Szeretettel őrizzük meg szívünkben Szalai Annamáriát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács elnökét, és mindenki mást is erre kérünk – mondta Koltay András, a médiatanács tagja pénteken Budapesten, a hatóság rendezvényén.

Koltay András a fiatalkorúak és a gyermekek médiabeli megjelenítéséről és szerepeltetéséről szóló szakmai beszélgetésen úgy fogalmazott: olyan téma kedvéért gyűltek össze, amely Szalai Annamária számára a legkedvesebb volt a médiaszabályozással kapcsolatban, így ő is azt kívánná, hogy ebben az ügyben “úgy tegyük tovább a dolgunkat, mintha köztünk lenne”.     A hatóság pénteken közölte, hogy hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt Szalai Annamária, akit 2010. augusztus 11-ei hatállyal kilenc évre nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök az NMHH elnöki posztjára; majd ugyanabban az évben október 11-én ő lett a médiatanács elnöke.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.