Kommentek miatt a szerkesztőséget és a kiadót perelte be Lázár János

Egy cikkhez érkezett, személyét sértő hozzászólások miatt emberi méltóságának megvédése érdekében fordult bírósághoz Lázár János.

 

 

A Miniszterelnökséget vezető politikus csütörtökön Hódmezővásárhelyen újságíróknak elmondta, tavaly novemberben egy tragikus baleset részese volt az M5-ös autópályán. A delmagyar.hu hírportálon erről szóló összeállítás kapcsán több olvasó is úgy érezte, ki kell hogy fejtse véleményét.

A politikus közölte, a kommentelők közül senkit nem jelentett föl, a személyét, emberi méltóságát sértő hozzászólások miatt a szerkesztőség és a kiadó ellen indított polgári peres eljárást.

A jogi lépések célja az volt, kiderüljön, egy közéleti szereplőnek joga van-e az emberi méltósághoz – közölte az államtitkár.

Lázár János úgy fogalmazott: “a politikus is ember”. Az államtitkár úgy véli, minden közéleti szereplőt megillet az emberi méltóság, attól függetlenül, melyik politikai párthoz tartozik, helyi vagy országos szinten végzi tevékenységét.

A politikusokat lehet, sőt kell is kritizálni – mondta a politikus, hozzátéve: az azonban, hogy hozzászólók a halálát kívánták, nem abba a kategóriába tartozik, melyet el kellene viselnie.

A politikus közölte, amennyiben a bíróság úgy ítéli meg, a hozzászólások valóban sértették az emberi méltóságát, az ezért járó kártérítést annak a családnak kell megkapnia amelyben az a családanya halt meg, aki a baleset részese volt. Ezért Lázár János – mint mondta – a pénzt az ő gyermekeinek ajánlja föl. (MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.