Német tévéműsor a gyermekhíradóról és a Nemzeti Színházról

A német, osztrák és svájci közszolgálati műsorszolgáltató társaságok által közösen működtetett 3sat kulturális televízió budapesti riportot sugárzott a Kulturzeit című műsorában.

 

 

A 3sat honlapján közzétett anyag címe Schlechte Verfassung, amely rossz alkotmányként, illetve rossz testi, szellemi állapotként is fordítható. A magyar értelmiségieket és Prőhle Gergelyt, a Külügyminisztérium uniós kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárát is megszólaltató műsorszám szerkesztője, Tilman Jens megjegyezte: Magyarországon “fagyossá vált a légkör, amióta Orbán Viktor hatalomra került. Jaj annak, aki ellenáll neki vagy pártjának.”

Erre mutatott rá a gyerekeknek szóló Kika német közszolgálati televízió Logo című hírműsora – vélte a 3sat szerkesztője, aki szerint az “ártatlan filmecskéből állami ügy lett”.

A műsorban a gyerekhíradóval kapcsolatban Prőhle Gergely kiemelte: “képtelenség”, hogy “már a gyerekeket is indoktrinálják”.

A 3sat beszámolójában foglalkoztak egyebek között a Nemzeti Színház élén történt váltással. Prőhle Gergely ezzel kapcsolatban kifejtette: eddig liberális igazgató vezette a színházat, az új vezető irányítása alatt pedig talán a keresztény-konzervatív irányba mozdul el az intézmény, amiben nincsen kivetnivaló.

http://www.3sat.de/mediathek/index.php?display=1&mode=play&obj=35677

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.