Hóhelyzet – Baleset miatt jelentős torlódás várható az M0-áson

Baleset miatt jelentős torlódásra kell készülni az M0-ás autóút 21-es kilométerénél, a Budapest irányába vezető oldalon – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerda reggel az MTI-vel.

 

 

A tájékoztatás szerint az autóúton – eddig ismeretlen okból – személyautó és kamion ütközött össze. A forgalom csak fél pályán halad. A rendőrségi helyszínelés folyamatban van.

 

Téli útviszonyok lassítják a közlekedést Szabolcsban is

Téli útviszonyok lassítják a közlekedést Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is – közölte a Magyar Közút Zrt. megyei diszpécserszolgálatának ügyeletvezetője szerda reggel az MTI-vel.

Virág Zsolt elmondta: a szervezet folyamatosan takarítja a hétfő éjjel óta kisebb-nagyobb intenzitással hulló havat. A főútakat folyamatosan sózzák, azok sónedvesek, néhol latyakosak. A mellékutakról is letolták a havat, a veszélyes kanyarokat ott is sózzák a csúszásveszély elkerülése érdekében.

Az ügyeletirányító közlése szerint balesetről az utóbbi órákban nem érkezett jelzés a diszpécserszolgálathoz.

Virág Zsolt tájékoztatása szerint Szabolcsban hétfő éjjel óta kisebb-nagyobb megszakításokkal esik a hó, de vastagabb hótakaró nem alakult ki, mivel többnyire apró szemekben hullott, hullik. Az utak mentén a legvastagabb hótakarót szerda reggel Mátészalka környékén mérték, 12 centimétert. Vásárosnamény térségében viszont a legkevesebbet, ott mindössze 4 centiméternyit.

 

Mávinform: minden vonat közlekedik, de több vonalon késésekre kell készülni

A folyamatos és intenzív havazás ellenére minden vonat közlekedik, de 5-10 perces késések országszerte több vonalon is lehetnek – közölte a Mávinform szerda reggel az MTI-vel.

Jelentős, 35-40 perces késésre a Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonalon kell készülni, ahol Érd-elágazásnál elromlott a biztosítóberendezés. Itt a menetrend szerinti közlekedés a délelőtti órákra állhat helyre – tették hozzá.

Ezen felül nagyobb, 20-25 perces késéseket jelentettek a szobi és a veresegyházi vonalról, az esztergomi vonalon pedig átlagosan 10-20 percet késhetnek a vonatok, mert a Pilisvörösvár és Esztergom közötti szakaszon a vonatpótló autóbuszok a közúti nehézségek miatt nehezebben tudják tartani a menetrend szerinti közlekedést – írta a Mávinform.

 

OKF: több mint száz műszaki mentés a teherforgalom megindítása után

 

A katasztrófavédelem tűzoltóegységeit kedden országszerte összesen 231 esetben riasztották műszaki mentéshez, több mint százszor a teherforgalom megindítása után – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerda reggel az MTI-vel.

A közlemény szerint a télies időjárás miatt az OKF továbbra is fokozott óvatosságot kér a közlekedőktől, s hogy csak az útviszonyoknak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel induljanak útnak. Ezen felül továbbra is kísérjék figyelemmel az aktuális és a várható időjárási előrejelzéseket, valamint a hatóságok tájékoztatóit – hangsúlyozták.

Az aktuális információkról a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu, a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalakon lehet tájékozódni. A további részletekről az érintett megye katasztrófavédelmi igazgatóságának honlapján találhatók információk – írta az OKF.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.