Havazás – Balesetek és útlezárások országszerte

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn délután ismételten felhívta a figyelmet, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon az időjárásról és az utak állapotáról, továbbá figyelje a hatóságok tájékoztatóit.

 

 

Egy órán belül három baleset történt Bács-Kiskun megyében

Egy órán belül három baleset történt a havazás miatt csúszóssá vált utakon hétfőn Bács-Kiskun megyében: két autó árokba szaladt, egy kerékpárost pedig elütöttek – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Gál Kristóf közölte: egy személygépkocsi az 55-ös úton az árokba hajtott, a járműben az utas sérült meg. A másik autó Hajós és Császártöltés között borult árokba, erről a helyszínről szintén az utast kellett kórházba szállítani.

Foktő és Kalocsa között egy személygépkocsi elütött egy kerékpárost, őt is kórházba szállították – tette hozzá a szóvivő.

Kamion balesete miatt csak fél pályán járható az M6-os Paksnál

Megcsúszott és keresztbe fordult egy kamion az M6-os autópálya 135-ös kilométerénél, a sztrádán ezért csak fél pályán lehet közlekedni Paks térségében – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfő délután az MTI-vel.

Deák Balázs tájékoztatása szerint a megyében a folyamatos havazás miatt több baleset is történt.

Az 55-ös úton Pörbölynél, illetve az alsónyéki elágazásnál személygépkocsik csúsztak árokba.

A 65-ös úton Hőgyésznél három kamion is keresztbe fordult az úttesten, itt jelenleg csak a kapaszkodósávon lehet haladni.

A kamionokat pihenőkbe, leállósávba terelik az M7-es somogyi szakaszán

Pihenőhelyekre, benzinkutakra és a leállósávokra terelik a kamionokat az M7-es autópálya somogyi szakaszán, miután a magyar-szlovén határon nem engedik át a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket – közölte Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a honlapján.

A tájékoztatás szerint a tehergépjárművek a rendkívüli időjárási helyzetre tekintettel nem léphetik át a határt 12 óra 30 perctől bizonytalan ideig a Zala megyei Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál.

A Somogy megyei rendőrség azt írta, hogy a megyében a berzencei és a barcsi határátkelőn a személyautó- és a kamionforgalom továbbra is zavartalan.

Somogyban jelenleg nincs lezárt út és elzárt település, de már két baleset történt a havazás miatt is. A Várda-Juta közötti útszakaszon  két autó ütközött, nem sérült meg senki. Juta és Kaposvár között pedig egy személygépkocsi árokba csúszott, egy ember megsérült.

A rendőrség felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a havazás miatt a 67-es úton, a “simonfai tetőnél” nehezen járható az út kamionnal.

Emlékeztettek arra, hogy a meteorológiai szolgálat narancssárga figyelmeztetést adott ki Somogy megyére, mert 24 óra alatt 20 centimétert meghaladó friss hó várható.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.