Március 23-a a magyar-lengyel barátság napja – Kerítés-kiállítás Varsóban

A magyar főváros hídjai, arcai, épületei óriásfotókon láthatók péntektől Varsóban a Fénnyel írt Budapest című kiállításon a Lazienki-park egyik kerítésén, a magyar-lengyel barátság napja alkalmából.

 

 

A kiállítás korábban a Magyar Nemzeti Múzeum kerítésén volt látható, most Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával utazik ki a tárlat, amelyet a Hungarofest Nonprofit Kft. megbízásából a Magyar Fotográfusok Háza válogatott össze régi, ismeretlen mesterek és kortárs fotográfusok Budapestről készített munkáiból.

A kerítés-kiállításon szereplő képeket Kozák Lajos, Robert Capa, André Kertész, Benkő Imre, Szabó Judit, Telek Balázs, Hangay Enikő, Szilágyi Lenke, Simon Márk, Sopronyi Gyula, Dezső Tamás és Kudász Gábor Arion készítette.

Március 23-át a magyar és a lengyel parlament 2007-ben kölcsönösen a magyar-lengyel barátság napjává nyilvánította. Azóta ezt a napot évente megünneplik, felváltva a két országban. Idén Lengyelországban tartják az ünnepségeket, a kerítés-kiállítás április 29-ig látható Varsóban.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.