Tüdőtranszplantált beteget mentettek meg a terrorelhárítók

A terrorelhárítók találtak meg és mentettek meg egy tüdőtranszplantáción átesett férfit – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) péntek este az MTI-vel.

 

 

A közlemény szerint nem sokkal este 6 óra után megtalálták a terrorelhárítók azt a tüdőtranszplantáción átesett férfit, aki az M1-es autópálya 92-es és 100-as kilométere közti szakaszán rekedt egy személygépkocsiban a hóhelyzet miatt. A férfi egy élénk színű sálat helyezett a kocsi tetejére, így találtak rá a terrorelhárítók.

A férfit kézről kézre adva az egyik BTR harci járműbe helyezték, majd átadták az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, akik elszállították.

A TEK a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelem munkatársaival közösen mentett ki egy nyolc hónapos gyermeket, akit sikerült meleg helyre szállítani. Segédkeztek továbbá egy járásképtelen, a lábán megsérült német férfi kórházba szállításában is.

Mint írták, a TEK két BTR típusú harci járműve mostanáig mintegy 400 járművet, elakadt hókotrót húzott ki a méteres hóból.

“A terrorelhárítás egységei mindaddig a térségben maradnak, amíg egyetlen ember is veszélyben lehet” – hangsúlyozták közleményükben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.