ORFK: folyamatosan mentik a hóban elakadt járművekben tartózkodókat

A rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan dolgoznak a hóban elakadtak mentésén, a rendőrség azt kéri az elakadt gépjárművek vezetőitől és utasaitól, ne szálljanak ki a járművekből.

 

 

A hatóságok ismételten arra kérték az állampolgárokat, hogy saját biztonságuk érdekében ne induljanak útnak, és tájékozódjanak a meteorológiai körülményekről.

A déli órákban készült összesítés szerint a mentő egységek pénteken több mint négyezer embert és 2138 gépjárművet szabadítottak ki a hó fogságából, a katasztrófavédelem 409 műszaki mentést hajtott végre.

Az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján közöltek szerint az úton rekedtek ellátása érdekében az érintett megyékben 227 melegedő szálláshelyet alakítottak ki, ahol 6240 embert helyeztek el. Azok számára, akik nem kívánták a gépjárművüket magára hagyni, melegedő buszok állnak rendelkezésre.

A rendőrség korlátozta számos település elhagyását, az áramszolgáltatási kimaradással érintett településeken folyamatosan biztosítja a rendőri jelenlétet.

Az ORFK közleménye szerint a katasztrófavédelem, a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a honvédség, a polgárőrség, a készenléti szolgálatok és az együttműködő szervezetek, valamint a karitatív szervezetek munkatársai “embert próbáló erőfeszítéseket tesznek a rendkívüli időjárás következtében az országban kialakult helyzet normalizálása érdekében”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.