Budaörs – Nyílt nap az 1. Számú Általános Iskolában (képek)

Budaörs – (2013. március 9., Budaörsi Infó) Budaörsön az 1. Számú Általános Iskola március 8-án tartotta az idei év első nyílt napját, a rendezvényről lemaradók március 22-én délután négy órakor kaphatnak betekintést az iskola falai közé. A tanintézetbe április 8-9. között lehet majd beiratkozni. Simsik Zsuzsanna, a létesítmény igazgatója lapunknak elmondta, hogy miért is érdemes a budaörsi kisgyermekes szülőknek ezt a tanodát választaniuk.

 

 

Az 1. Számú Általános Iskola 2010 januárja óta működik Budaörs legújabb és legmodernebb iskolaépületében. Az intézmény egyedülállóan magas technikai felszereltséggel rendelkezik, területe csaknem 12000 négyzetméteren helyezkedik el. Tucatnyi szaktanterem, nyelvi és számítástechnikai laborok, könyvtár és olvasóterem is a diákok rendelkezésére áll. A tanoda épülete mellett egy elválasztható tornacsarnok és egy gyógytestneveléshez is használható tükrös tornaszoba is található.

 

Miért érdemes ezt az iskolát választani?

Évfolyamonként – igény szerint – 3-4 osztályt hirdetnek meg, ezek mindegyikében különböző tantárgyakra kerül a hangsúly. Van angol/német és informatika, vagy német nemzetiségi, angol és ének, ének és általános tagozatos osztályok.

Az általános tantervű képzés mellett öt emelt szintű képzést biztosítanak a diákok számára. A matematika oktatását 7-8. évfolyamon úgynevezett nívócsoportos oktatásban szervezik. A kötelező testnevelés órákon túl a délutáni sportszakkörök biztosítanak remek kikapcsolódási lehetőséget a tanulók számára. Napközis foglalkozásban minden jelentkező diák részt vehet, a házi feladat elvégzése mellett különböző készségfejlesztő foglalkozások is biztosítják a színes délutáni “játszva tanulást”.

Az iskola nagy hangsúlyt fektet a német nyelv elsajátítására, így a tanárok év közben többször is elviszik a gyerekeket ausztriai táborozásra. Az iskola igazgatójának beszámolója szerint a gyerekek szép eredményeket érnek el az iskolai versenyeken is.

Az 1. Számú Általános Iskolában Hegyiné V. Eszter tanárnő tart drámaórákat. Fodorné V. Éva az alsósok számára szervezett Tollforgatók c. szakkörért, a színjátszókörért Bukovenszkiné Sz. Katalin, színházjáróért Bacsó Beáta és Tucsekné Hedvig, míg a gyöngyfűző foglalkozásért Papp Zsófia felelős az intézményben.

 

Mikor és hogyan történik a beiratkozás?

Az iskolában 2013. április 8-9. között 8-17.30-ig lehet majd beiratkozni.

Az iskola honlapján található információk szerint, az első osztályosok beiratkozásához szükséges dokumentumok között szerepel a gyermek azonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító, ami nem az anyakönyvi kivonat; a lakcímet igazoló hatósági igazolvány, óvodai szakvélemény, nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény, valamint sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye.

 

Melyek az interaktív tábla előnyei?

Az iskolában minden teremben található interaktív tábla, amelyek nemcsak a tanárok munkáját könnyítik meg, hanem a diákok számára is egy újfajta és egyben érdekesebb tanulási módszert tesznek lehetővé.

Az interaktív tábla előnyei között szerepel, hogy a tanórák anyaga előre elkészíthető és újra felhasználható, a tanórák anyaga folyamatosan fejleszthető, valamint az iskolai órák interaktívabbá tehetők.

A tábla használatával jelentősen megnőhet az az idő, amelyet az oktató a diákokra tud fordítani egy oktatási óra keretén belül.

A táblaképek elmenthetőek, valamint a diákok számára akár sokszorosíthatóak is. Így a diákok valóban koncentrálhatnak a pedagógusi magyarázatokra ahelyett, hogy a jegyzeteléssel menne el az óra nagy része. A diákok elektronikusan is megkaphatják a táblán szereplő anyagot, így csak a szóban hozzátett egyéb információkat kell a papírra/füzetbe vésniük.

Az interaktív táblákhoz olyan szoftverek is az oktatók rendelkezésére állnak, amelyek számos olyan kiegészítést tartalmaznak, amelyekkel a hagyományos oktatásban szereplő táblák is megjeleníthetőek: négyzetrácsos, vonalas, kottás.

A tanoda honlapján található leírás szerint az intézmény magával hozta iskolája “270 éves szellemiségét, hagyományait és szokásait.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.