Budaörsi Okmányiroda – Az ügyintézés kálváriája

(Budaörs, 2013. március 4., Budaörsi Infó) Szerkesztőségünkbe lakossági bejelentés érkezett március 4-én a délutáni órákban, hogy a helyi okmányirodában történő hosszas várakozás és panaszáradat után a biztonsági őrök egyike azt mondta a várakozó ügyfeleknek, hogy “menjenek Budakeszire reklamálni”.

 

 

Kimentünk a helyszínre, hogy megkérdezzük az őröket, hogy történt-e ilyen kijelentés. Az egyik biztonsági őr a következőket mondta: “Természetesen, bár nem tudom, hogy ki mondta, de ez van. Mivel nem tartozik az önkormányzathoz, ez csak egy kirendeltség.” A biztonsági őr azt is kifejtette, hogy nyilván mást nem tehetnek az emberek, panasszal a budakeszii okmányirodához tudnak fordulni. Ők pedig nem mondhatnak mást, mint ami az igazság: reklamálni Budakeszin lehet.

A helyi okmányiroda előtt ki van rakva egy tábla, amelyen látható, hogy a budaörsi okmányiroda a budakeszii járási hivatal kirendeltsége csupán, és az alul megadott telefonszámok is a Pest Megyei Kormányhivatalhoz, illetve a Budakeszi Okmányirodához tartoznak.

Az iroda előtt a minap szokatlanul hosszú sorban álltak az emberek, de elmondták, hogy ez még csak a sorszámért történő sorban állás, az ügyintézés majd csak ezután veszi kezdetét. Telefonon időpontot kapni reménytelen vállalkozás.

A várakozó ügyfelek beszámoltak arról is, hogy korábban sokkal nagyobb hatékonysággal lehetett Budaörsön ügyeket intézni, akkor egy sorszámosztó automata is könnyítette a gyors ügyintézést, most azonban egyetlen ügyfélszolgálatos kisasszony osztja a sorszámokat a nem egyszer kígyózva tekergő sorban ácsorgó ügyfeleknek. A színvonal cseppet sem javult, sőt!

Bárhogy is legyen, a budaörsi okmányirodában rendkívül lassú az ügyintézés, sokszor az embereknek órákig kell várakozniuk, hogy végre elérjenek a valódi ügyintézés folyamatához. A várakozást tovább nehezíti, hogy számukra alig áll rendelkezésre szék, így a kisgyermekeseknek, illetve az idősebb korúaknak igazi kínszenvedést jelenthet a hosszas várakozás.

facebook:

4 hozzászólás

  1. […] Budaörsön sok problémát okoz az okmányiroda előtt történő várakozás, melyről egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk olvasóinknak. Sánta Áron úgy gondolja, hogy “az okmányirodai sorok nem elsősorban azért vannak, mert […]

  2. […] Budaörsön sok problémát okoz az okmányiroda előtt történő várakozás, melyről egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk olvasóinknak. Sánta Áron úgy gondolja, hogy “az okmányirodai sorok nem elsősorban azért vannak, mert […]

  3. […] Budaörsön sok problémát okoz az okmányiroda előtt történő várakozás, melyről egy korább… Sánta Áron önkormányzati képviselőt is megkérdeztük arról, hogy szerinte is – Budaörs szemszögéből – az elmúlt három év egyik legjobb eredménye volt a járási rendszer kialakítása? […]

  4. […] A Budaörsi Infó március hónapban ellátogatott a helyi okmányirodába, ahol a hosszú sorokban ácsorgó emberek arról panaszkodtak, hogy korábban sokkal gyorsabb volt az itteni ügyintézés. A várakozó ügyfelek beszámoltak arról is, hogy régebben egy sorszámosztó automata is könnyítette a folyamatot. […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.