Kormányablakban is lehet jelentkezni felsőoktatási intézményekbe

Kormányablakban, ügyfélkapun keresztül is be lehet adni a jelentkezést felsőoktatási intézményekbe március 1-jéig – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).

 

Az országban 29 helyszínen, munkanapokon reggel 8-tól este 8 óráig várják az ügyintézők azokat, akik élni szeretnének az online jelentkezés lehetőségével – írta a KIM. Ennek előnyei között említették, hogy egyszerű, kényelmes, gyors, és kiszűri az olyan hibákat, amelyeket kitöltés közben a papíron jelentkezők meglehetősen nagy számban ejtenek.

Az online jelentkezéshez ügyfélkapu-regisztráció szükséges, amelyet a kormányablakokban lehet igényelni, de az ügyintézők részletes tájékoztatást és egyben azonnali segítséget tudnak nyújtani az űrlap kitöltésében, az előírt dokumentumok feltöltésében, a jelentkezés ügyfélkapun keresztül történő hitelesítésében is. Így akár fél óra alatt elintézhető a felvételi jelentkezés, amelyet az Országos Felsőoktatási Információs Központ azonnal fogad – közölték.

A KIM felidézte: 2011. január 3-án – az egyablakos ügyintézési rendszer kialakításának első állomásaként – az ország 29 pontján megnyíltak a kormányhivatalok integrált ügyfélszolgálati irodái, a kormányablakok. Az ügyfélszolgálati irodák 29 ügykörrel indultak, kiemelt feladatuk, hogy az államigazgatási ügyekben teljes körű tájékoztatást nyújtsanak az ügyfeleknek. Ma csaknem 70 ügyet lehet intézni, várhatóan egy év múlva pedig már mintegy 2500 ügyben lehet majd a kormányablakokat az ország 300 helyszínén felkeresni – áll a közleményben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.