Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság 20. évfordulója

Az ORFK-OBB – Országos Baleset-megelőzési Bizottság – 2013. február 01. napon fennállásának 20. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezés keretében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság több tagjának emléktárgyat adott.

 

Az ünnepségen előadások keretében elevenítették fel az ORFK-OBB elmúlt 20 éves tevékenységét, sikereit, majd ezt követően a közúti közlekedésbiztonság érdekében végzett kiváló munka, valamint az ORFK-OBB baleset-megelőzési tevékenységének támogatása elismeréseként emléktárgy adományozásra került sor.

A programokban résztvevők közül a baleset-megelőzésben végzett kimagasló munkájukért és teljesítményükért elismerésében részesült Budaörs város tekintetében Galuska-Tomsits László r. ezredes, Kapitányságvezető és Pethő Zoltán tart. r. százados a Hermann Ottó Általános Iskola egyik tanára, aki hosszú évek óta foglalkozik baleset-megelőzéssel.

A jutalmazottak az emléktárgyakat Dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitánytól, valamint Schváb Zoltántól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkárától vehették át.

A Budaörsi Rendőrkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet a járművezetőknek:

Használja mindig a biztonsági övet, mely 2001. május 1-jétől a hátsó ülésen utazóknak is kötelező.

A lakott területen kívüli sebességhatárok felemelése nem indok a száguldásra. A legtöbb személyi sérüléses baleset abszolút és relatív gyorshajtásból következik be.

A tolerancia, a defenzív magatartás, a türelem a másik közlekedő partnerkénti kezelése életeket menthet.

A gépjárművezetők figyeljenek a közúti forgalomban résztvevő kerékpárosokra.

Sötétben, korlátozott látási viszonyok között ne feledje kivilágítani kerékpárját! Használjon fényvisszaverő anyagokat a jobb láthatóság érdekében. Ha Ön látja is a járművet, nem biztos, hogy azok is látják Önt.

Mindig időben jelezze irányváltoztatási szándékát. A kézjelzés legyen egyértelmű, mások által jól észlelhető. Ha az irányváltoztatást nem tudja biztonságosan végrehajtani, inkább álljon meg és engedje el a forgalmat.

Segédmotorkerékpárral mind lakott területen belül, mind lakott területen kívül kötelező a bukósisak használata!

Ne feledje: a körforgalomban bent lévőnek mindig elsőbbsége van és a körforgalomba belépéskor nem, de kilépéskor minden esetben kötelező az irányjelző (jobb) használata.

és a gyalogosan közlekedőknek:

Körültekintés nélkül soha ne menjen át az úttesten!

Kerülje azt, hogy álló jármű mögül, vagy takart helyzetből lépjen le az útra.

Lehetőleg a kijelölt gyalogátkelőhelyen (zebrán), ennek hiányában a legbiztonságosabb helyen menjen át a túloldalra.

Tömegközlekedési járműveken való utazáskor kapaszkodjon a balesetek megelőzése érdekében.

(Forrás: Budaörsi Rk)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.