A Volánbusz arra törekszik, hogy a szolgáltatóváltás észrevétlen legyen

A Volánbusz Zrt. megvizsgálja a májustól hozzájuk kerülő agglomerációs járatok bővítését, ami lehetővé tenné például a most épülő ócsai szociális lakópark jobb megközelítését is – hangzott el a cég vezérigazgatójának és a térség országgyűlési képviselőinek hétfői megbeszélésén.

 

Ambrus András, a Pest megyei önkormányzat sajtófőnöke elmondta: az egyeztetésen Simon Gábor, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója, Szűcs Lajos (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke és Pánczél Károly, a gyáli körzet fideszes országgyűlési képviselője, Gyál alpolgármestere vett részt.

A mostani találkozó előzménye, hogy egy január 18-i fórumon – melyen az elővárosi buszközlekedés átszervezésében érintett kilenc település vezetője, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Volánbusz Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), illetve a fővárosi és a Pest megyei önkormányzat képviselői vitatták meg a küszöbön álló változásokat – a felek felkérték Szűcs Lajost a szolgáltatókkal és a minisztériummal való további tárgyalásokra.

A hétfői egyeztetésen egyebek mellett elhangzott: az agglomerációs járatokat májustól átvevő Volánbusz Zrt. megkezdte a felkészülést az átadás-átvételre, és arra törekszik, hogy a szolgáltatóváltás az utazóközönség számára észrevétlen legyen.

A megbeszélésen jelenlévő országgyűlési képviselők felvetésére a cég keresi a Felsőpakony-Gyál közötti közlekedés fejlesztésének lehetőségét, és nem zárkózik el attól sem, hogy a Volánbusz agglomerációs hálózatába illessze az Ócsa és Alsópakony mellett épülő szociális lakóparkot. Szó esett Dabas és a környékbeli települések (Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Újlengyel) buszközlekedésének javításáról is a dabasi járásközpontba való könnyebb eljutás érdekében – ismertette Ambrus András.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium január 4-én közölte, hogy május elsején kilenc agglomerációs települést érintő autóbuszjáratokat vesz át a Volánbusz a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK), illetve a BKV-tól. A szaktárca jogszabályi kötelezettségre hivatkozva hozta meg a döntést, mivel a személyszállítási szolgáltatásokról szóló, tavaly elfogadott törvény és az erre vonatkozó uniós rendelet alapján a BKV belső szolgáltatónak minősül, ezért Budapesten kívül nem láthat el közszolgáltatási feladatokat.

A változás egyelőre Budakeszit, Budaörsöt, Diósdot, Gyált, Nagykovácsit, Pécelt, Solymárt, Szigetszentmiklóst és Törökbálintot érinti.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.