MSZP: már látszanak a gondok az iskolák államosítása körül

Az MSZP szerint két hét elteltével már látszik, hogy milyen gondokat okozott az iskolák államosítása.

 

Kormos Kata szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: az év eleje óta eltelt időszak megmutatta, hogy az új rendszer működésképtelen, és csak a pedagógusok elkötelezettsége miatt nem omlott össze.

Az MSZP szóvivője szerint az iskolák fenntartásának és működtetésének szétválasztásával a kormányzat éket vert a pedagógusok és a közoktatási intézmények többi dolgozója közé, és nem tisztázott az sem, hogy kinek mi a feladata, hatásköre az iskolák állami átvétele után.

Megismételte, hogy az MSZP a kezdetektől fogva ellenezte az iskolaállamosítást. Kitért arra is, hogy az ellenzéki egyeztetések jövő héten oktatáspolitikai kérdések megtárgyalásával folytatódnak majd.

Torzsa Sándor, a Societas alelnöke az eddig megismert problémákról beszélt, példaként hozva, hogy egy iskolából arról számoltak be az Indexnek, hogy megoldatlan a takarítás azóta, hogy az állam átvette az intézményt, több igazgató pedig arról panaszkodott, hogy a korábbinál nehezebbé vált a hétköznapi eszközök – például a fénymásolópapír – beszerzése.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.