MSZP: a rezsicsökkentés csak szépségtapasz

Az MSZP szerint a kormány rezsicsökkentő akciója csupán szépségtapasz a brutális megszorításokkal terhelt családok mindennapi megélhetési gondjaira, ráadásul komoly mellékhatásokkal is jár.

 

Józsa István frakcióvezető-helyettes szerdán az MTI-nek küldött közleményében így reagált Rogán Antal frakcióvezetőnek arra a bejelentésére, hogy a Fidesz-frakció munkacsoportot alakít a január 1-jétől hatályos tízszázalékos gáz-, villamosenergia- és távhőárcsökkentés ellenőrzésére és nyomon követésére.

A szocialista politikus közölte, az energiaárak mérséklődése alapvetően pozitív változást hoz a magyar családok életébe, ezért pártja üdvözli a kormány rezsicsökkentő intézkedését. Véleménye szerint nem lehet azonban elhallgatni, hogy a csökkentés “ideje és módja is komoly kockázatokat és mellékhatásokat rejt”. Úgy látja, a kormány elkésett az intézkedéssel, mert a közműszámlák az elmúlt két és fél évben legalább 10 százalékkal emelkedtek, és elkésett azért is, mert többszörösére nőtt a díjhátralékosok száma, akiken ez a lépés már nem segít. Az MSZP szerint így mostani lépésével a kormány csak a 2010-es szintre állította vissza a rezsiárakat.

Az ellenzéki párt szerint azért is igazságtalan a döntés, mert az a kiskeresetű kisfogyasztókat jóval alacsonyabb összeggel tehermentesíti, mint a magas jövedelmű, jómódú háztartásokat.

Józsa István úgy látja, a közműszolgáltatók minden bizonnyal a szolgáltatási színvonal csökkentésével, az energiaellátó berendezések karbantartásának elhalasztásával, valamint az energiaipari beruházások lefújásával reagálnak majd a kötelező árcsökkentésre.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.