Járások – Felkészítésen a kerületi hivatalvezetők

Megkezdte a kerületi hivatalvezetők felkészítését a fővárosi kormányhivatal – tájékoztatta az intézmény kedden az MTI-t.

 

A hétfőn kinevezett hivatalvezetők általános tájékoztatást kaptak Pesti Imre fővárosi kormánymegbízottól a 2013. január 1-jével kezdődő munkájukkal összefüggésben, s egy úgynevezett induló csomagot is átvehettek a kormányhivataltól, amely egyebek mellett szabályzatokat, hatósági anyagokat valamint jelentés- leltár- és ügyrendmintát tartalmazott.
A járási hivatalvezetők feladata lesz, hogy a jogszabályokban és belső szabályzatokban a hatáskörükbe utalt feladatokat ellássák, biztosítsák a járási törzshivatal és szakigazgatási szervek feladatellátását, a hivatal működésének üzemeltetetést, és ők gyakorolják a munkáltatói jogokat a járási hivatal és szakigazgatási szerveinek kormánytisztviselői felett.
 

Jövőre a kerületi hivatalok részét képezik az okmányirodák is. A tájékoztatás szerint a kerületi önkormányzatok honlapjain januárra ma már nem lehet időpontot foglalni, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy mostantól megszűnik az előzetes időpontfoglalás lehetősége. Ezt a továbbiakban a www.magyarorszag.hu kormányzati portálon, telefonon és személyesen lehet megtenni.
 

A közlemény szerint jövőre egységes lesz az okmányirodák ügyfélfogadási módja, az irodák a XII., a XIII., a XV. és a XXI. kerület kivételével a megszokott helyükön maradnak. A kormányhivatal jelezte azt is, hogy Budapesten folyamatosan vezetik be a kétműszakos ügyfélfogadási rendszert március végéig. Az állampolgárok este 8 óráig intézhetik ügyeiket, valamint minden irodában lesz majd az okmányirodai tevékenységgel kapcsolatos pénzbefizetés.
 

A hivatal arra is kitért, hogy jelenleg négy kormányablak működik a fővárosban, ugyanakkor számuk jelentősen megnő az ott elintézhető feladatokkal együtt. Országszerte 300 helyen, a fővárosban minden kerületben az okmányirodák bázisán jönnek létre a kormányablakok, ahol több mint 2000 hatósági ügyet lehet majd egy helyszínen elintézni.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.