Bajnai szerint van remény a változásra

Bajnai Gordon szerint van remény a változásra, ha össze tudnak fogni a jelentős demokratikus ellenzéki erők, a Fidesznek van oka félni.

 

Az Együtt 2014 választói mozgalom egyik alapítója, a Haza és Haladás Egyesület elnöke az M1 az este című műsorában szerdán azt mondta: ezt a félelmet igazolja a személye ellen indított lejáratókampány is, amelyre becsléseik szerint eddig mintegy 150 millió forintot költöttek el, ráadásul úgy tűnik, hogy ennek egy része közpénzből áramlott.
Bajnai Gordon arra a felvetésre, hogy indulna-e közös listán Gyurcsány Ferenccel azt mondta: politikai pályájuk már különvált. Arra is kitért, hogy a Demokratikus Koalíciónak van ugyan egy elkötelezett szavazóbázisa, de a szavazók egy része elutasítja őket, így a DK-nak először ezt a problémát kell megoldania. Bajnai Gordon kiemelte ugyanakkor, hogy jelenleg Magyarországon nem Gyurcsány Ferenc személye jelenti a legnagyobb problémát, hanem a kormány, amely visszaél a választók bizalmával, és kudarcot, kudarcra halmoz.
Kérdésre válaszolva a volt kormányfő azt is elmondta, semmiféle személyi kérdés nincs napirenden. Nem pártok vagy politikusok részérdekei alapján jön létre az összefogás, nem fognak a pozíciók szétosztásáról egyeztetni egy sötét szobában, mivel a változáshoz a választókat kell megnyerni – szögezte le.
Kiemelte: október 23. óta jelentős tömegek mozdultak meg. A közvélemény-kutatások is azt igazolják, hogy egyre több ember van, akik változást szeretnének. Hozzátette: már több mint 6 százalék azok aránya, akik korábban bizonytalan választók voltak, most viszont odaállnának az összefogás mellé.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.