Prevenció – Figyelemfelhívási akció

A Budaörsi Rendőrkapitányság prevenciós célzattal figyelemfelhívási akciót szervezett december hónapra az illetékességi területünkön található több áruház parkolójába és az áruházak területére is.

2012. december 7-én 11:00 órától Budaörsön, az egyik bevásárlóközpontban rendőrjárőrök és bűnügyesek vagyon elleni bűncselekmények megelőzésének érdekében szórólapot osztottak az állampolgárok részére. 

A célunk ezzel a megmozdulással a megelőzés tudatosítása, és a figyelemfelhívás volt.

A rendőrök figyelmesen végig járták a parkolót, ahol tudtak segítettek: észlelték például, hogy egy autótulajdonos a slusszkulcsát az autójában felejtette, így ezt jelezték is az áruház biztonsági szolgálatának.

Sajnos a vagyon elleni bűncselekmények jelentős része a bevásárlóközpontok területén történik, az oka legtöbbször az emberi felelőtlenség és a figyelmetlenség. A zsúfolt helyek, áruházak a zsebtolvajok paradicsoma, ahol az elkövetők kihasználnak minden lehetőséget értékeink megszerezésére. A karácsonyi bevásárlások időszaka kedvező feltételeket kínálhat a bűnözőknek, akik kihasználhatják, hogy a vásári forgatagban sokan nem elég körültekintőek.

A szórólapokon hasznos ötletek, tanácsok szerepelnek, azzal kapcsolatban, hogy hogyan hagyjuk az autót a parkolóban és vigyázzunk az értékeinkre.

Az egyik leghasznosabb jó tanács, amit mindenki figyelmébe ajánlunk az az, hogy semmilyen értéket és értékesnek látszó tárgyat se hagyjanak az autóban, hiszen a gépkocsi nem értékmegőrző: az elkövetőt nem rettenti vissza, hogy betörje az ablakot, ha a gépjárműben hagyott laptopot, GPS-t, mobiltelefont vagy éppen táskát lát.

Az ünnep közeledtével a bevásárlóközpontokban megerősített létszámban rendőrjárőrök figyelnek a bevásárlást végzők és az ünnepi turizmus biztonságérzetének javítására, és a jogsértő magatartások visszaszorítása érdekében.

A fokozott rendőri jelenléttől függetlenül kérünk mindenkit: figyeljen, és vigyázzon az értékeire!

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.