Hétvégén a megerősödő szél miatt hófúvásra is fel kell készülni

A hét végén többfelé várható havazás. Erős, viharos széllökések lesznek, így hófúvásra is fel kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtöki országos előrejelzéséből.

 

A tájékoztatás szerint pénteken nagyrészt gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Csak az északkeleti, keleti határvidék közelében valószínű több felhő, és ott fordulhat elő egy-egy hózápor. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 3 Celsius-fok között várható, de a havas, derült, szélvédett helyeken mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. A maximumok mínusz 3 és plusz 3 fok között alakulnak.

Szombaton napközben már túlnyomóan borult idő lesz. Délnyugat, nyugat felől egyre többfelé várható havazás, délen jelentős mennyiségű csapadék valószínű. Az északkeleti szél megerősödhet, nyugaton viharossá fokozódhat, így hófúvásra is számítani lehet. A minimum-hőmérséklet többnyire mínusz 9 és mínusz 3 fok között alakulhat, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínű.

Vasárnap is borult idő várható, sokfelé havazással. Az erős, a Nyugat-Dunántúlon viharos északi szél hófúvást okoz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között alakulhat – olvasható az előrejelzésében.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.