A Klubrádió frekvenciákat kér a médiatanácstól sajnálat helyett

A Klubrádió nem kér a médiatanács sajnálatából, ellenben azt kéri, hogy adja át a budapesti frekvenciát tartós használatra, és azonnal írja ki – immár a szakmai és morális követelményeknek megfelelő színvonalon – a két vidéki frekvencia pályázatát.

 

Így reagált a Klubrádió szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében arra, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szóvivői irodája közölte: a médiatanács sajnálja, hogy a hibásan és hiányosan kitöltött pályázatok miatt a Klubrádió nem lesz hallható Esztergom és Tatabánya vételkörzetében. A hatóság azt is hangsúlyozta, hogy mindent megtesz a rádió zavartalan működése érdekében.
 

Az NMHH közleményében tudatta azt is, hogy a médiatanács szerdán tizenkettedik alkalommal is meghosszabbította a rádió ideiglenes, hatvan napos műsorszolgáltatási jogosultságát, vagyis a hatóság immár két éve biztosítja a folyamatos és zavartalan működést a rádió számára. Emlékeztettek arra is: az elmúlt két esztendőben ugyanezen okból csökkentette a testület jelentősen a Klubrádió hálózata által fizetendő műsorszolgáltatási díjat.
 

A Klubrádió ezzel szemben valótlannak nevezte azt az állítást, hogy a médiatanács “továbbra is együttműködést ajánl a Klubrádiónak”. Közölték: a médiatanács semmilyen együttműködési hajlandóságot sem mutat a rádió irányába, egyetlen megoldási javaslatra sem válaszolt.
“Ítéletek sora mondja ki a hatóság eljárásainak törvénytelenségét, ezeknek sem engedelmeskedik a tanács” – közölte a rádió. A közlemény szerint a Fővárosi Ítélőtábla azt állapította meg, hogy olyan szakmaiatlan, irracionális pályázatot írt ki a médiatanács, amelyre nem volt lehetséges alakilag helyes ajánlatot benyújtani.
A mulasztást a médiatanács követte el, a jogkövetkezmények a Klubrádiót sújtják – tették hozzá.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.