Női asztalitenisz BL – Elszenvedte első vereségét a Budaörs

A Budaörs együttese szoros meccsen ugyan, de a papírformának megfelelően kikapott hétfőn a vendég osztrák Ströcktől a női asztalitenisz Bajnokok Ligája B csoportjában. Az előző szezonban elődöntős magyar csapat így jelenleg egy-egy győzelemmel és vereséggel áll.

 

Az első összecsapáson Pergel Szandra a nyitószett elvesztése után megtalálta az ellenszert a kínai származású, osztrák Li Qianbing játékára, s végül 3-1-gyel előnyhöz juttatta a házigazdákat. A második párban a horvát Cornelia Molnarnak esélye sem volt a román válogatott Daniela Dodean ellen, így a Ströck egyenlített, majd Madarász Dóra is kikapott, mégpedig egy védekező stílusú japán riválistól, Nonaka Jukitól. 2-1-es vendégvezetésnél Pergelen volt a sor, hogy Dodean ellen visszahozza a budaörsi reményeket, s ő meg is felelt az elvárásoknak, a közönség legnagyobb örömére ugyanis ellenállhatatlanul játszva, három szettben diadalmaskodott. A mindent eldöntő mérkőzésen aztán Molnar és Li nézett egymással farkasszemet, s a pekingi születésű játékos négy játszmában jobbnak bizonyulva megszerezte a győzelmet a Ströcknek, amely ezzel már biztos elődöntős.

A BL-találkozó a budaörsi egyesület kétnapos fesztiváljának első felvonása volt. Kedden délelőtt sportágválasztót tartanak a Városi Sportcsarnokban a helyi iskolásoknak, délután pedig ugyanitt, egy nyílt nap keretében minden érdeklődő kipróbálhatja a hat szakosztály – az asztalitenisz, a cselgáncs, a karate, a labdarúgó, a tenisz és az autó-motor – által kínált lehetőségeket. A nap fénypontja a magyar női asztalitenisz-válogatott franciák elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzése lesz 19.30 órától.
Eredmény:
    B csoport:
Budaörsi 2i SC-SVS Ströck (osztrák) 2-3
————————————-
Pergel Szandra-Li Qianbing 3-1 (-6, 12, 5, 9)
Cornelia Molnar-Daniela Dodean 0-3 (-3, -6, -6)
Madarász Dóra-Nonaka Juki 1-3 (10, -10, -8, -3)
Pergel-Dodean 3-0 (7, 6, 8)
Molnar-Li 1-3 (-8, 8, -9, -10)
a csoport korábbi eredményei:
SVS Ströck-STK Dr. Casl (horvát) 3-1
STK Dr. Casl-Budaörsi 2i SC 0-3
STK Dr. Casl-SVS Ströck 2-3

a további program:
SVS Ströck-Budaörsi 2i SC, december 3.
Budaörsi 2i SC-STK Dr. Casl, december 21.,

    A trióból az első kettő jut az elődöntőbe.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.