Tehetséges fiatalok a sikerről – TEDxYouth-konferencia Budapesten

Többek között erre a kérdésre keresi a választ 28, harminc év alatti sikeres vállalkozó, mérnök, formatervező, grafikus, újságíró, feltaláló és újító a harmadik TEDxYouth@Budapest konferencián szombaton a Belvárosi Színházban.

 

Az egész napos rendezvényen tehetséges magyar fiatalok beszélnek sikereikről, élményeikről, meglátásaikról, céljaikról és tapasztalataikról.

Az első, Fedezd fel a lehetőségeid! című szekcióban mások mellett Szebenyi Dávid grafikus és Lebhardt Olivér újságíró előadása szerepel. A 21 éves Szebenyi Dávid a Solid Studio grafikusa, szabadúszóként magyar és külföldi dizájncégekkel dolgozik együtt. Stílusa korai street artos gyökereiből ered, amivel hamar sikereket ért el.

Gondolatait azoknak ajánlja, akik szeretnének egyedit alkotni vagy tehetségüket saját erejükből kamatoztatni.
Lebhardt Olivér a MOHA összegyetemi magazin társalapítója. Előadásában az angolszász storytelling, a vizuális kommunikáció, a szemiológia (jeltan), az ikonológia (képtan) és a hagyományos retorika eszközeivel keresi a jó történetek kulcsát a magazinkultúrában.

Hét előadó mutatkozik be a Gondold újra a világot! című blokkban. Köztük lesz Kovács Bori, a társadalmi problémák iránt elkötelezett tervező, aki olyan terméket és szolgáltatást tervezett, amelynek közösségteremtő hatása van a családokban és az állami gondozásban felnövő gyerekek között egyaránt.

Az Együtt hatásosabb! című szekcióban nyolc fiatal szerepel. Lantai-Csont Gergely évek óta járja Afrika azon területeit, ahová nyugati ember csak nagyon ritkán merészkedik. Fotókon örökít meg egyedi, korábban nem látott helyszíneket, embereket és közösségeket. Célja a helyi zárt közösségek életének, viselkedésének megismerése, és az eltérő kultúrákon átívelő, kölcsönös elfogadás gyakorlása.

Nyolc fiatal ad elő a Szemlélődj és alkoss! című blokkban. Közülük Krajcsó Nelli, a Slow Budapest megalapítója férjével évek óta egy lakóhajó kialakításán dolgozik: egy olyan önfenntartó, megújuló erőforrásokat hasznosító, úszó lakóhely megalkotásán, amely a városi embert a mindennapokban is képes közel hozni a Dunához.

A TED globális konferenciasorozatból kinőtt TEDxYouth eseményein a szó világszerte azoké a fiataloké, akikre érdemes odafigyelni, mert innovatív, friss ötleteikkel és újszerű megközelítésükkel kitűnnek kortársaik közül. Budapest 2010-ben adott először otthont az első TEDxYouth konferenciának – idézi fel a szervezők MTI-nek elküldött ajánlója. Az érdeklődők további részleteket a www.tedxyouthatbudapest.com oldalon találhatnak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.