Pályázat Bursa ösztöndíjra

Az ösztöndíjra érettségi előtt álló középiskolások, illetve a felsőoktatásban tanuló és szociálisan rászoruló budaörsi fiatalok jelentkezhetnek.

 

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása.

 

Ez egy többszintű támogatási rendszer, melynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál. Egyrészt a települési és megyei önkormányzatok, valamint a felsőoktatási intézmények által nyújtott támogatások. A települési és megyei ösztöndíj pénzkezelési feladatait az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő végzi, míg az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

 

A pályázatra egyrészt azok a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik teljes idejű nappali tagozatos hallgatók. Másrészt a 2012/2013. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek, illetve azok akik a 2013/2014-es tanévtől kezdődően valamilyen felsőoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat.

 

Az ösztöndíjra pályázhatnak 2012 szeptemberében tanulmányaik utolsó évét megkezdő hallgatók is. Amennyiben azonban az ösztöndíjas hallgatói jogviszonya 2013 őszén már nem áll fenn, úgy a 2013/2014. tanév első félévére eső ösztöndíj már nem kerül folyósításra.

 

Ezenfelül pályázatot nyújthatnak be azok a tanulók is, akiknek a hallgatói jogviszonya a felsőoktatási intézményben a pályázás időpontjában szünetel.

 

A pályázat benyújtásához regisztráció szükséges. A személyes és a további adatok feltöltését követően az űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtani. A papírok csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes.

A kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül.

 

 

A pályázatok a lakóhely szerint illetékes települési önkormányzat polgármesteri hivatalánál kell benyújtani. A határidő 2012. november23. Apályázók közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik 2013-ban először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe és tanulmányaikat a 2013/2014-es tanévben ténylegesen megkezdik.

 

Bővebb információ az önkormányzat oldalán a www.budaors.hu weboldalon olvasható!

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.