24 válogatottunk vesz részt a férfi ifjúsági kézilabda -világbajnokságon

A férfi ifjúsági kézilabda-világbajnokságról egyeztetett nemrég a magyar szövetség. Huszonnégy válogatott indul a magyarországi bajnokságon. 

 

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Bázelben aláírta a hivatalos megállapodást a nemzetközi szövetséggel (IHF) a jövőre Magyarországon rendezendő férfi ifjúsági kézilabda világbajnokság lebonyolításáról.

 

Az MKSZ közleményében olvasható eldőlt, hogy a felnőtt vb-khez hasonlóan az Érden és Budaörsön megrendezésre kerülő tornán is huszonnégy válogatott fog elindulni.

 

A sportág vezető országainak találkozóján egyébként az MKSZ elnöke Vetési István és Bienerth Gusztáv, a nemzetközi ügyekért felelős elnökségi tag-tárgyalt a horvát szövetség elnökével. A megbeszélés során szó esett a 2014-es rendezésű magyar -horvát női Európa- bajnokságról is.

 

A bázeli egyeztetésen jelen volt többek között az IHF részéről Hasszan Musztafa elnök, az EHF első embere, illetve az MKB Veszprém és a Pick Szeged egy-egy képviselője is. Így a fő napi rendek között szerepelt az IHF, a tagszövetségek, valamint a klubok közötti együttműködés elmélyítése is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.