Fidesz: vissza kell térni a hagyományos iparágakhoz

Vissza kell térni a hagyományos iparágakhoz, a termeléshez, és meg kell próbálni gazdaságilag függetlenné tenni az országot – mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár egy salgótarjáni lakossági fórumon csütörtökön.

 

Lázár János szerint nagyon nehéz munkahelyeket teremteni azokban az országokban, ahol nincs ipar.

Ott mindenki szolgáltatni akar, de ha az iparban, a termelésben nincsenek munkahelyek, akkor nem lesz, aki a szolgáltatásokat meg tudná venni – jelentette ki.
Hangsúlyozta: a termelésbe, a mezőgazdaságba, az iparba kell invesztálni, földet kell osztani a fiataloknak, és magyar bankrendszerrel, hitelezéssel és támogatási rendszerrel, valamint az összes európai uniós forrás átalakításával meg kell teremteni a termelő vállalkozások stabilitását.
A következő európai uniós ciklus legfontosabb tétjének nevezte, el tudja-e Magyarország érni, hogy a rendelkezésre álló források 60-70 százalékát a kis- és középvállalkozások kapják meg támogatásként.
Ha ez nem sikerül, Magyarország elveszíti, ha sikerül, megnyeri a következő hétéves fejlesztési időszakot – tette hozzá.
Lázár János kijelentette azt is, “vannak társadalmi csoportok, akik elszoktak a munkától” az elmúlt 22 évben, és inkább a szociális segélyt vagy a nélkülözést választják.
Az államtitkár úgy fogalmazott: nem mondja, hogy közmunkában juttatott bérből meg lehet élni, “de olyan ember, aki valóban bajban van, a közmunkát, a segélyért munka programot vagy bármilyen munkát nem tagadhatja meg”.
Lázár János arról is beszélt, hogy a szolgáltatók “megregulázásával” is fellép a kormány a szegénység ellen. Közölte: a távhő után hatósági áras lesz januártól a víz- és a szemétszállítási díj, és ezt az áram és a gáz esetében is megpróbálják bevezetni.

Úgy folytatta: vissza kell állítani a mérőóra-leolvasást és az ügyfélszolgálatot a kisebb falvakban is.

MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.