Otthon vagy az erdőben? Iskolai program a természeti értékek tudatosításáért, jövőnk védelméért

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) “Otthon az erdőben” programja második évéhez érkezett. Az IKEA Lakberendezési Kft. támogatásával életre hívott program Budapesten és a főváros 100 km-es körzetében tanuló általános- és középiskolásokat, illetve tanáraikat szólítja meg.

Az erdőkkel, fákkal foglalkozó projekt fő célkitűzése, hogy a diákok minél több időt töltsenek a szabadban, s a természetes környezetben szerzett pozitív élményekkel gazdagodjanak, miközben fontos ismereteket szereznek lakóhelyi környezetükről.

A szervezők hisznek abban, hogy az “Otthon az erdőben” program során a résztvevőkben tudatosodik a természet szépsége, komplexitása, az erdők, a fák valódi értéke, s ezáltal ők maguk is aktívan tesznek azért, hogy ezek az értékek a jövő számára fennmaradjanak. Tavaly 34 iskola jelentkezett a program keretében kiírt pályázatra. Mint az elmúlt évben, idén is 25 iskola részesül támogatásban.

A programban résztvevő pedagógusok kétnapos ingyenes képzésben vehetnek részt, mely módszertani fejlődésüket segíti.

A programot az év során két konferencia is színesíti.

A verseny kihirdetését a szervezők a budapesti IKEA áruházban rendezett “Otthon az erdőben” kiállítással kötötték össze, a tavalyi verseny nyertes iskolái által készített pályázati anyagokból. Az “Otthon az erdőben” programnak az MKNE és az IKEA is helyt ad Internetes felületén (www.mkne.hu/otthonazerdobenwww.veledkozosen.hu ).
(OS)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.