A gazdaságélénkítés előfeltételei 2012-2013-ban

Az országgyűlés rendszerében az európai szabályok szerinti közérdekű érdekérvényesítés Országbíró Zoltán társadalompolitikus vezetésével folyamatosan zajlik. A mindenkori kormány és országgyűlés munkájának támogatását jelentik az átlátható lobbi indítványok.

 

Orbán Viktor miniszterelnök határozott elképzelései csak a gazdaságélénkítés megerősítésével képzelhető el a 2012 évében benyújtott lobbi javaslatok tartalmai szerint. MDTT (Magyar Deregulációs Tanácsadó Testület) életre hívásával az állampolgári részvételt erősíti tovább az egyik alapító, a Magyar Közérdekvédelmi Szövetség.

2012 őszi jogalkotásának két iránya minden körülmények között hatással lesz a 2013 év várható makrogazdasági adataira.

Mikrovállalkozások bátor léptékű tehermentesítése az Országbíró Zoltán által közérdekű érdekérvényesítés útján jegyzett javaslatok egyik fő iránya, amelyhez a munkahelyvédelmi program alá bevonandó vállalkozási kör erőteljes kiszélesítése csatlakozik az indítványokban.

Túlburjánzott és a lakosságot, vállalkozásokat naponta károsító, bíróságokat, hatóságokat embertelen döntésekre kényszerítő aktuális, hatályos jogszabályhalmaz folyamatos és jelenidejű deregulációja a javaslatok másik iránya.

Országbíró Zoltán társadalompolitikus az európai lobbi szabályainak megfelelően Magyarországon folytatott indítványaiban a közszféra közepes méretű leépítését nemzetközi követelménynek, Magyarország kifejezett érdekének tartja, azonban a felnőttképzési piac szabadabbá (kevesebb központi szabályozás, kevesebb költség a képzésindításoknál stb.) tételével, új a társadalmi csoportok tagjainak esélyegyenlőségét biztosító vállalkozói szolgáltatások megteremtésével (magáncsőd menedzser, közigazgatási szolgáltató közvetítő stb.) a munkavállalók átterelése a vállalkozói szférába akár zökkenőmentes formában megvalósíthatónak látja.

(OS)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.