Aranyérmet nyert a magyar páros a kutyás frizbi világbajnokságon

Először állhatott a dobogó legfelső fokán magyar versenyző a kutyás frizbi világbajnokságok történetében: Zsíros József és kutyája, Seesco távolsági számban lett aranyérmes az Egyesült Államokban rendezett versenyen.

 

A páros a legeredményesebb magyar versenyzőként Dog Chow ösztöndíjjal utazott ki a hét végi amerikai világversenyre.

A 31 éves Zsíros József azzal a kifejezett céllal vette magához három éve a border collie és whippet agár keveréket, hogy igazi profi versenyzőt találjon társul az egyre népszerűbb kutyás frizbi sporthoz. A választás jónak bizonyult: idén minden hazai és európai versenyen dobogóra álltak, így legeredményesebb magyar párosként a Dog Chow támogatásával a páros kiutazhatott az Egyesült Államokba, a Hyperflite Skyhoundz 2012 világversenyre – olvasható a szervezők által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

“Számos európai versenyen értünk el már helyezést, a cél pedig az volt, hogy világversenyen is bizonyítani tudjunk. Seesco frizbizésre született, rendkívül gyors és akrobatikus kutya, így csak nekem kellett koncentrálnom, hogy pontosan és jól dobjam el neki a korongot. Büszke vagyok, mert európai játékos ebben a számban eddig még nem tudott nyerni.”

A távolsági-pontossági versenyszám lényege, hogy a résztvevők a lehető legtöbb sikeresen elkapott dobást hajtsák végre egy távolság szerint zónákra osztott pályán.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.