Érdekességek a nagyvilágból

Rövid érdekes híreket gyűjtöttünk össze a nagyvilágból.

 

 
“Hámozott” banánt árult egy német üzletlánc

“Hámozott” banánt árult egy német üzletlánc, amivel nem sikert ért el, hanem közfelháborodást: környezetszennyezéssel és pazarlással vádolják.

A Billa láncolatban fogant az előzékeny ötlet, hogy a vevőknek még a banán héjmentesítésével se kelljen bajlódniuk. Evégett a lecsupaszított banánokat műanyag dobozokba tették és fóliába csomagolták.

A Billa újítását azonban hamarosan kipellengérezték vevők a neten, a lánc pedig – amely 9 európai országban több ezer áruházzal van jelen – hibának ismerte el újítását és megígérte, hogy többé nem árul héjatlan banánt – adta hírül a Central European News hírszolgáltató.

 
Vendéglő egy indiai temetőben

Temetőben üzemel egy vendéglő Indiában, de nem különc ötlettől vezérelve, hanem mert valósággal “belenőtte”, illetve kinőtte magát a sírkertbe.

Az étterem eredetileg csupán teázó terasznak indult a muzulmán temető mellett. A forgalom azonban úgy fellendült, hogy a tulajdonosnak terjeszkednie kellett, és csak a temetőbe tudott. Így aztán az ódon – esetenként félezer éves – sírkövek és sírboltok szomszédságában asztalok vannak, a vendégek pedig azok mellett eszegetnek-iszogatnak zavartalanul.

“Indiában sok ember hiszi, hogy szerencsés dolog holtak társaságában étkezni. És legalább annak sem kell magában falatoznia, aki egyedül érkezik” – idézte Krisan Kutti Nairt, az étterem tulajdonosát a Central European News hírszolgáltató.

 

 

“Nindzsák” csendesítik a brit “mozizajongókat”

 

“Nindzsák” intik csendre a hangoskodókat egy londoni moziban, hogy illendőbb viselkedésre szoktassák őket.

A Leicester téren lévő Prince Charles mozi vezette be az újítást. “Csendőr nindzsái” önkéntesek, valamennyien fekete, testre feszülő ruhában lépnek fel a mozizajongók ellen. Fizetségük az, hogy közben ingyen nézhetik a filmeket.

A szabályok szigorúak: csendháborításnak minősül például a pattogatott kukorica túl hangos rágcsálása vagy a mobiltelefon-csörgés is.

Paul Vickery, a mozi közkapcsolatokért felelős munkatársa szerint az újítás nagyon sikeres – adta hírül a brit Metro újság.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.