Az olasz Chi magazin nagy terjedelemben közölte a Katalin hercegnő topless képeit

Húsz oldalnyi fotót közölt a bikinifelső nélkül lencsevégre kapott Kate Middletonról a Chi olasz magazinújság hétfői száma. A lap a Berlusconi család birtokolta Mondadori csoport tulajdona.

“Még személyesen II. Erzsébet királynő sem tudott volna megakadályozni abban, hogy közöljem a fotókat. Persze II. Erzsébetet toplessben sohasem közölném” – hangoztatta Alfonso Signorini, a Chi magazin főszerkesztôje az olasz sajtóban.

A Chi hétfői, rendkívüli száma a Botrány az udvarban. A királynő meztelen! címmel jelent meg. Az újság címoldalán is a meztelen felsőtestű Kate Middleton látható.

A fotók kísérőszövege azt kérdezi, “így kell-e megmutatnia magát egy jövőbeli királynőnek?”. Egy olasz plasztikai sebész cikke Kate bőrének feszességét elemezve megállapítja, hogy előbb-utóbb mégiscsak mellplasztikára lehet szüksége.

Signorini elmondta, hogy több mint százötven felvételt szerzett meg a hercegi pár franciaországi nyaralásáról. Ezekből válogatta ki a megjelenteket, többet, mint amennyi eddig a francia (szintén Mondadori publikálta) Closerben és az ír Daily Starban megjelent.

Signorini azt nem árulta el, kitől és mennyiért jutott hozzá a fényképekhez.

“A fotók sajnos politikailag korrektek. Túlságosan is kispolgáriak. Ha szenzációsabb képeket tudtam volna szerezni, azokat is közöltem volna” – mondta Signorini.

Hozzátette, hogy a felvételek “a villán kívülről, az utcáról készültek, ahonnan bárki láthatta a toplesst. Kate meglepetése nem helyénvaló”.

Az olasz napilapok szerint a Mondadorit birtokló Berlusconi szándékosan mondott nemet a Buckingham-palotának a fotók leállítására szóló kérésére.

Marina Berlusconi, a Mondadori elnöke, a La Repubblica című napilapban hangsúlyozta, hogy  a “Mondadori a munkáját végzi. Apám politikus, és semmi köze a fotókhoz”.

Az olasz sajtó arra emlékeztetett, hogy a Chi magazin Marina topless fotóit is közölte. A Silvio Berlusconi szardíniai villájában, 2009-ben lencsevégre kapott meztelen férfiak és nők miatt azonban per indult a paparazzo ellen.

 

FRISS:

Büntetőbírósági eljárás Franciaországban

Kártérítési eljárást indított hétfőn Vilmos herceg, a brit trón várományosa és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő Franciaországban, amiért a Closer című francia pletykamagazin fotókat közölt Vilmos félmeztelenül napozó hitveséről.

A hercegi pár ismeretlen tettes ellen a Párizs közeli Nanterre büntetőbíróságán tette meg a feljelentést. A párhoz közeli források szerint a perben Vilmos és Katalin jelentős kártérítést fog követelni. Franciaországi jogi képviselőjük, Aurélien Hamelle volt John Galliano ügyvédje a divattervező antiszemita kijelentései miatt lefolytatott eljárásban. Közlése szerint a hercegi pár azt szeretné, hogy a Closer mellett eljárás induljon a képeket készítő lesifotós(ok) ellen is.
A felvételek akkor készültek, amikor Vilmos – II. Erzsébet királynő unokája – és Katalin nemrégiben az uralkodó néhai húga, Margit hercegnő fiának, Lord Linleynek a franciaországi kastélyában nyaralt. A fotók némelyikén látszik, amint Katalin bikinifelsőjét levetve napozik az úszómedence mellett.
Még az eljárás esetleges megindítása előtt, hétfőn este kiderül, hogy a kifogásolt képek közlését betiltják-e. Erről szintén a nanterre-i bíróság dönt gyorsított eljárásban, miután a hercegi pár pénteken feljelentést tett azon a címen, hogy a fotók sértik a hercegnő magánéleti jogait. A tárgyalást délután 6 órára tűzték ki Nanterre-ben. Vilmos és felesége azt szeretné elérni, hogy a Closer ne nyomtathassa ki újra a topless képeket tartalmazó számát és hogy ne engedhesse át azok közlési jogát más lapoknak vagy internetes oldalaknak.
Annak ellenére, hogy a világon szinte Franciaországban a legszigorúbb a magánélet védelméhez fűződő jog, és az ilyen eljárásokban szinte automatikusan elítélő határozat születik, egy lap betiltása vagy valamelyik számának visszavonása nagyon ritka.
A felháborodott hercegi pár által megindított jogi eljárások a nemzetközi médiát mindenesetre nem ijesztették el attól, hogy leközöljék az ominózus képeket. Hétfőn húsz oldalnyi fotót közölt a bikinifelső nélkül lencsevégre kapott Katalin hercegnőről a Chi olasz magazin hétfői száma. A lap ugyanannak a Berlusconi család birtokolta Mondadori csoportnak a tulajdona, amelyhez a Closer is tartozik.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.