Ferzan Özpetek legújabb filmje a Kinóban

Megszokott témáihoz nyúl legújabb filmjében is Ferzan Özpetek, ám ezúttal misztikusabb módon; az olasz-török rendező Titokzatos társulat (Magnifica presenza) című filmjét szeptember 13-tól játssza a budapesti Kino mozi.

 

Pietro huszonnyolc éves magányos lélek. Színészi álmokkal érkezik Rómába, ahol olcsó lakóhelyet talál: egy valaha gyönyörű római lakást, amely azonban komoly felújításra szorul. A romos házban hamarosan furcsa zajokra lesz figyelmes, majd úgy érzi, mintha a tárgyaknak saját lába kelne – áll az olasz mozikban márciusban bemutatott film ajánlójában.

Idővel a főhősnek rá kell jönnie: nem egyedüli lakója a titkokkal teli háznak. Hét szellemtársbérlőt talál, de először tagadja létezésüket. Ahogy azonban telik az idő, egyre inkább örömét leli a társaságban, és boldogan éli át az élményt, hogy nincs többé egyedül. Életében először talál barátokra, akikkel megoszthatja vágyait és félelmeit, a titokzatos lakótársak azonban egy hetvenéves rejtély megoldását várják tőle.

A Titokzatos társulat főbb szerepeit Elio Germano, Paola Minaccioni, Beppe Fiorello, Margherita Buy és Anna Proclemer alakítják.

Giovanni Cataluccio, a MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál magyarországi koordinátora a Titokzatos társulat sajtóbemutatója előtt felidézte: a Törökfürdő, Az utolsó hárem, A szemközti ablak és a Tudatlan tündérek című sikeres filmek rendezője, Ferzan Özpetek legutóbbi, Szerelem, pasta, tenger (Mine vaganti) című alkotását szintén a Kino mozi mutatta be Magyarországon, nagy sikerrel.

Mint Giovanni Cataluccio elmondta, a mozit működtető Szuez Film nemrég egy másik olasz film, a Gomorra című filmeposzáról ismert Matteo Garrone Reality című munkájának magyarországi jogait is megvette. A 2012-es Cannes-i Filmfesztiválon a zsűri Nagydíjával kitüntetett film a televíziós valóságshow-k világát dolgozza fel; a budapesti közönség először a novemberi MittelCinemaFesten láthatja majd.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.