Budaörs megmutatja mire képes – Élénk sportélet, rangos nemzetközi események a városban

Pénteken sportágválasztónak, két hét múlva veterán birkózó világbajnokságnak, jövő augusztusban pedig ifjúsági férfi kézilabda vb-nek ad otthont Budaörs.

 

A szerdai sajtótájékoztatón Wittinghoff Tamás polgármester bevezetőjében hangsúlyozta, hogy a 30 ezres város sportéletét évente 100 millió forintos nagyságrendben támogatja az önkormányzat, ami véleménye szerint egyedülálló Magyarországon.

A város életében a legközelebbi sportesemény a pénteki sportágválasztó lesz, amelynek keretében a helyi kisiskolások hét sportággal – asztalitenisz, kézilabda, cselgáncs, karate, labdarúgás, autó-motorsport és tenisz – ismerkedhetnek meg. Ehhez kapcsolódva szombaton és vasárnap a Decathlon Vital hétvégének ad otthont a város, amelyen a sportszergyártó jóvoltából az említett sportágak sportszereit próbálhatják ki ingyen az érdeklődők.

Szeptember 18. és 23. között a veteránkorú birkózók világbajnokságát rendezik meg a budaörsi sportcsarnokban. Gáspár Tamás, a Magyar Birkózó Szövetség igazgatója elmondta, hogy az eseményre öt földrész hét-nyolcszáz sportolóját várják, a 35 és 70 év közötti versenyzők hét kategóriában mérik majd össze erejüket. Az eseményen 90 magyar indul, de népes küldöttséggel képviseltetik magukat az amerikaiak, az irániak, a kazahok, a németek és az oroszok is. A rendezvény zárása a szeptember 24-i, látványosnak ígérkező strandbirkózó-vb lesz, ahol homokban küzdenek meg egymással az ellenfelek.

Az idei évtől megújult vezetés által irányított Budaörsi Sport Club jelenlegi legeredményesebb szakosztálya az asztalitenisz: az egyesület női csapata 2011-ben magyar bajnok lett, majd a Bajnokok Ligájában legutóbb bronzérmet nyert. Ez is közrejátszott abban, hogy novemberben Budaörs lesz a házigazdája a magyar-francia női Európa-bajnoki selejtezőnek, majd jövő márciusban a sportág felnőtt magyar bajnokságának.

Tavaly a kézilabdaélet is újra elindult a városban. Datzuk Péter, a Budaörsi Kézilabda Sport Kft. cégvezetője elárulta: a magyar férfiválogatott londoni jó szereplésének hatására naponta 6-8 gyerek jelentkezik náluk azzal, hogy kézilabdázni szeretne. Hozzátette: nagy megtiszteltetés a számukra, hogy a Nemzetközi Kézilabda Szövetség döntése értelmében jövő augusztusban Budaörs és Érd rendezheti meg a férfi ifjúsági világbajnokságot.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.