Áruházi lopások

2012. augusztus  26-án az esti órákban Budaörs egyik bevásárlóközpontjából különböző termékeket,  többek között élelmiszert és cigarettát próbáltak meg eltulajdonítani egy középkorú nő  és a lánya, úgy, hogy  azokat a próbafülkébe bevitték, ott az árucikkek csomagolását eltávolították,   majd a táskájukba rejtették.

A két nőt a rendőrjárőrök elfogták, a bűncselekmény elkövetését elismerték, tettüket  megbánták, nehéz anyagi körülményeikre hivatkoztak. Szabadlábon védekeznek.
A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat   szabálysértési  értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja   miatt ellenük.

***
Szintén egy budaörsi bevásárlóközpontból próbált meg lopni egy középkorú férfi  2012. augusztus 26-án délután. A férfi egy laptopot próbált meg eltulajdonítani,  úgy, hogy magával vitte azt az egyik próbafülkébe, ahol a terméket a ruházata  alá rejtette. Ezután fizetés nélkül kívánt távozni az áruház területéről, ahol  a biztonsági szolgálat emberei megállították.
A gyanúsított feltételezhetően az a személy, aki augusztus hónapban hasonló módszerrel  már kétszer lopott sikeresen laptopot.

Az elkövetőt a rendőrök előállították. Figyelemmel arra, hogy adataink szerint  az elmúlt időszakban több hasonló jellegű bűncselekményt követett el és mivel  büntetett előéletű, ezért előzetes letartóztatását kezdeményeztük.
A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nagyobb értékre elkövetett lopás  bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben.

***

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – szabadlábon hagyása mellett-  garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt nyomoz egy 69 éves férfi ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2012. augusztus 26-án  reggel Pilisvörösvár területén, az utcán hangosan kiabálva, szidalmazta a 67 éves telekszomszédját, majd rátámadt, többször  megrúgta. A sértettnek könnyű sérülései keletkeztek.

A férfi elszámoltatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, tettét megbánta.

(ÖS)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.